Fidan ve Akar'a Darbe Daveti

Fidan ve Akar'a Darbe Daveti

AK Parti Manisa Milletvekili ve Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanvekili Selçuk Özdağ, Habertürk TV'de açıklamalarda bulundu.

ürkiye'nin nabzı programında Didem Arslan Yılmaz'ın sorularını yanıtalyan Özdağ'ın açıklamalarından satrı başları;

"Komisyon çalışmaları sadece bu haftalığına 1 güne indi. Çarşamba ve Perşembe günü davetlilerimiz var. Bu komisyonda dinlenmesi istenen önce ortak isimleri davet ettik. 35 kişinin çoğunluğu CHP'nin davet ettiği kişiler zaten. Mevcut Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ı komisyona davet etmeyi doğru bulmadık"

"Birilerini davet ederiz gelmeyebilirler. Birilerini davet ederiz bana sorularınızı yazılı yollayın diyebilirler. Biz illa ki gelin burada ifade verin demeyi uygun görmüyoruz. Nezaketen bildireceğiz. Yazılı olarak bildirin diyeceklerse yapacağız. Cevap gönderecekler ya da göndermeyecekler. Yaşar Büyükanıt'ı davet etmeden önce hastanede yatıyordu zaten. Cumhuriyet tarihi en uzun gecesini yaşadı. O gece asra bedeldi. Yüzyıllık hayallerimizi kaybedecektik. Birileri için Lozan zafer olabilir, birileri için olmayabilir. Biz o gün siyasetçilerle, milletvekilleriyle, cumhurbaşkanıyla, muhalefet liderleriyle, birlik olduk. O gece kim katkıda bulunduysa herkese teşekkür ediyorum"

"CHP DAVET EDELİM DEDİ, OLUR DEDİK"

"Kadir Topbaş'ı davet edeceğiz. CHP'li arkadaşlar davet edelim dediler, biz de olur dedik. Gelirler veya gelmezler. Bize mektup da yazabilirler. Geliyorum, her türlü sorunuza açığım da diyebilirler. Bazı siyasetçilerin geldiği gibi onlar da gelebilirler."

"Bu yapı 17-25 Aralık'ta çete olmuşlar. Bakanları, cumhurbaşkanlarını dinlemişler. Burayla ilgili operasyon başlatıldı. Çete olarak kabul edildi. Orayı milat olarak kabul etmemizin nedeni bu. Fehmi Koru Pensilvanya'ya gittiği zaman FETÖ "Benim bu örgütle alakam yok" diyor. Fehmi Koru Türkiye'ye dönünce 25 Aralık oldu. Sayın Cumhurbaşkanı o zaman "25 Aralık'a mı inanacağım, Fetullah Gülen'e mi inanacağım?' diyor. Sayın Erdoğan bu operasyonu 2007 yılında Hrant Dink operasyonunda yapmış. Bunu Nedim Şener de söyledi. Başbakanlık teftiş kurulunu devreye sokmuş Erdoğan. 2007 yılında bunlarla ilgili şüpheleri var Erdoğan'ın"

"FETÖ'CÜLERLE KONUŞTUM, UYARDIM"

"Muhsin Yazıcıoğlu cinayetinin iyi incelenmesi gerekiyor. Helikopterin parçasını söken kişiyle Erdoğan'ın otelini basmaya giden kişi aynı. 2008 ve daha sonra 2011. 2010 referandumunu FETÖ emretti dedi. Bir belgen var mı? Burada birbirimizin yüzüne bakıyoruz. Televizyonlarda seviyeyi tutturmak lazım. Mesele siz ve biz meselesi değil. 2011 yılında Erdoğan'dan 50'ye yakın milletvekili istiyorlar. Sadece iki kişi Muhammet Çetin, diğeri de İzmir Milletvekillerinden biriydi. 17-25 Aralık olunca ayrıldı bizden. FETÖ'nün Erdoğan'la mücadelesi böyle başladı. Ben FETÖ'nün adamlarıyla bir araya geldim. Bakın yapmayın dedim. Medya patronlarına yaptığınız şantajı yapmayın dedim. Onlar bana "Erdoğan bizim artık Başbakan'ımız değil, boş bakandır dediler. Arınç'a güvenmediklerini dile getirdiler. Bunlarla 5 saat konuştum. Anlattım devlet nedir, demokrasi nedir diye. Mustafa İnal dahil bütün gazetecilere vesayetçiliğe soyunmayın dedim. Bu devlet 18 yaşındadır ve hesabını sorar size dedim"

"Bürokrasi görmemiş, MİT görmemiş, emniyet görmemiş. Biz sonradan fark ettik. Darbeyi kimler yaptı? Askerler yaptı. Emniyet ve bürokrasiden gelenlerle yaptılar. 1970 yılında bir darbe olmuş Türkiye, Fetullah Gülen Fuat Doğu ile beraber Türkiye'nin en zengin adamlarıyla sohbet yapıyordu. Fetullah Gülen'in 1971 yılında MİT Müsteşarı ile sohbet ettiği belgelerde var. Orada MİT Müsteşarı yakınlaşarak Gülen'i kontrol altına almış. Biz bu yapıyı izledik diyorlar. İzlediyseniz neden haber vermediniz?"

"İKTİDARDA BİR DÖNEM SADECE ECEVİT VARDI"

"Bülent Ecevit'in Gülen'i arayarak 'sizin sağlığınız bizim için önemli, ABD'ye gitmenizde fayda var' dediğini biliyoruz. Bunlar siyasi iktidarlarla beraber oldular. Muhalefetle olmadılar. İktidarda bir dönem sadece Ecevit vardı. Kazım Gülek diye bir şahıs var. CHP'nin 1950-60'lı yıllardaki genel sekreteri. Ben ölürsem cenaze namazımı Fetullah Gülen kıldırsın diyor 1995 yılında. Kim kıldırıyor? Fetullah Gülen."

"CHP'liler bize 2004'teki uyarıdan sonra bir şey yapmadınız diyor. Yapmamış olsak niye Erdoğan'a "boş bakan" desinler? Çünkü istediklerini elde edemediler. Devleti ele geçirme noktasında Erdoğan'ı çetin ceviz gördüler. Geçmişte Demirel, Özal bunlarla nasıl mesaide bulunduysa neden yapılmasın bu yardımlar? Erdoğan şunu söylemek istiyor, legal olan her konuda yardımcı oldum ama bunlar illegale kaçtılar diyor. Gezi olaylarında bu şahısların olduğu söylendi."

"SİZİ DE KANDIRIRLAR"

"TSK'da gizli bir şekilde örgütlendiler. MGK'larda, askeri şuralarda irtica diyerek dini hassasiyeti olan insanları gündeme getirirseniz takiyye yaparlar. Sizi de kandırırlar. Bütün Genelkurmay Başkanlarının yaverleri tutuklanmış durumda. Hepsinin isimlerini okuyabilirim. Nasıl geldiler buraya? İlker Başbuğ'a özel kalem müdürünü sordum 'darbeci diyemem henüz yargılanıyor' diyor. Kim yaptı bu darbeyi o zaman? Uzaylılar mı yaptı."

"ERDOĞAN BU KANI DURDURMAK İSTEDİ"

"Türkiye'de kan akmasın diye biz de istedik. Atatürk Ağrı, Dersim isyanlarında yaptı bunu. Menderes aşiret liderleriyle konuştu. Özal gayriresmi yaptı. Sayın Erdoğan bu kanı durdurmak istedi. Buradaki ameliyatı kendimzi yapmamız gerekiyordu. Oslo görüşmelerinin gereklilik olduğunu düşünüyorum. Gültan Kışanak'a da sorduk bunu. Kan akmasın diyorsunuz. Çözüm sürecini başlattık, operasyon yapmadık. Dağdakiler inecekti. Suça girişenler de üçüncü dünya ülkesinde yaşayacaklardı. Ama siz 60 kişiyi öldürdünüz. Samimi olsaydınız katkıda bulunurdunuz dedim Kışanak'a"

"DEVLETİN KODLARIYLA OYNANMIŞ"

"Bu yapıyı birileri korumuş. Fetullah Gülen sıradan bir adam değil. Sıradışı bir adam. Devletin kodlarıyla oynanmış. Yapı hazırlanmış gelmiş. Size istihbarat haber vermezse siz neyi duyacaksınız? Bunlar hakkında bir rapor gelse Erdoğan gereğini yapmış olmaz mı? MİT Müsteşarlığına talip oldu önce bunlar. Ahlak, kültür, medeniyet diye yola çıkanlar MİT'e neden talip olurlar? MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay Başkanı'nı davet edeceğiz. MİT Müsteşarlığını nasıl dinlemişler. O kadar gizli bir yapıyla karşı karşıyayız ki kendilerini saklıyorlar."

"Özellikle devlet bütün yapılara, STK'lara eşit mesafede olacak. Kendi imkanlarınızla ne olursanız olun, devletin imkanlarını harcayamazsınız diyecek devlet. Demokrasi devlet içerisinde devlet yapılarının kullanılmasına müsait bir argüman değildir"

"İTİRAFÇILARI DİNLEYELİM DEDİK"

"Ümit Dündar paşa bütün bildiklerini anlattı. Başbakan, Kemal Kılıçdaroğlu, Devlet Bahçel, Hulusi Akar, Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanı dışında dinlemediğimiz kimse kalmadı. Darbeyi yapanlar yerine itirafçıları dinleme teklifimiz var. Darbe ile itham edilen kişiler, yargılananların ne söyleyeceğini bilmiyoruz. İtirafçıları dinleyelim, gazetecileri dinleyelim dedik."

"ByLock'u isteyelim dediler, biz de isteyelim dedik. ByLock'u kullananlar sonradan FETÖ'nün eline geçtiğini öğreniyoruz. O nedenle bunu istediğimiz zaman sadece biz görelim, basınla paylaşmayalım dedim. Kişilerin özel hayatları, mahremiyetleri var. Yarın bir gün beraat edecekler bunlar belki. Başkanımız görüşmelerini yapıyor, komisyona istemiyoruz diye bir şey söylemedik"

"Bank Asya'dan kredi çektim, en düşüğünü onlar veriyordu. Kriter olarak bu kabul edilmiyor zaten. 17-25 Aralık'tan sonra yatırılan çok paralar kriter. ByLock, imamlık kriterleri var. Yurt dışına gidiş gelişleri var"