FHKC'den Hamas'a Destek

FHKC'den Hamas'a Destek

FHKC Arap Ülkelerini İşgale Karşı Direnişin Kapılarını Açmaya Çağırdı

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) genel sekreter yardımcısı Ebu Ahmed Fuad, el-Meyadin kanalının sorularına verdiği cevaplarda siyonist işgale karşı mücadele için Arap ülkelerinin Filistin direnişinin de Arap direnişinin de önüne tüm kapıları açmaları gerektiğini vurguladı.

Ebu Ahmed Fuad, bugün (6 Şubat Cuma) el-Meyadin tv kanalında ikinci kez yayınlanan röportajında şu ifadelere yer verdi: "Biz bu cephelere gizli ve açık tüm yolların açılmasından yanayız. Şu veya bu bölgede füze yahut askeri üs bulunması zorunlu değildir. Ama Arap bölgelerinin ve Filistin sınırlarının, gayri meşru işgalini ve tüm dünyanın şahit olduğu cinayetlerini sürdüren işgalciye karşı askeri eylemler gerçekleştirilmesine imkân tanınması amacıyla açılması gerekir."

Ebu Ahmed Fuad, Filistin İslâmi Direniş Hareketi'nin bu konuda yaptığı açıklamalara destek verdiklerini vurgulayarak şöyle konuştu: "Biz esasta, Hamas'ın liderlerinden sayın Mahmud Zehhar'ın Arap cephelerinin açılması gerektiği yönündeki açıklamasını destekliyoruz. Fakat biz bu kapıların sadece Kassam Tugayları'na değil tüm direniş gruplarına açılmasını istiyoruz. Bununla Filistin direnişini, Lübnan direnişini ve diğer Arap direniş hareketlerini kastediyorum."

Fuad konuşmasında FHKC'nin direnişin ortak koordinasyona kavuşması için bir birleşik cephe oluşturulması fikrini ilk ortaya atan hareket olduğuna dikkat çekerek işgale karşı hazırlığı olan tüm direniş gruplarının bir çatı altında birleştirilmesi önerisini tekrar etti.

Kaynak: Filistin Enfermasyon Merkezi