Fezlekelerin orijinali muhalefet vekillerinde

Fezlekelerin orijinali muhalefet vekillerinde

Fezlekelerin orijinali muhalefet vekillerinde

17 Aralık operasyonlarından sonra haklarında yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla Ak Partili 4 eski Baka hakkında hazırlanan fezlekelerin Meclis Genel Kurulu'na gelmesi bekleniyordu; ancak Meclis'in açılışından önce fezlekelerin orijinallerinin muhalefet vekillerinin ellerinde olduğu görüldü. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, 4 eski bakanla ilgili fezlekenin orijinalini beraberinde TBMM'ye getirdi.

CHP 'nin başvurusu üzerine TBMM'de fezlekelerle ilgili olarak toplandı. Fezlekenin orjinaline basına gösteren CHP'Li Tekin, bunun suç olup olmadığı yönündeki soruları ise ''Yemişim suçunu. Hırsızlık suç değil de bu mu suç. Eğer bu suçsa suç işliyorum'' şeklinde cevapladı. 

Bakanlar hakkındaki iddiaların öyle gazete küpürlerinden, haberlerden kaynaklanmadığını da vurgulayan Tekin, ''Bu iddialar öyle gazete iddiaları değil, devletin savcısının iddiaları. İşte fezleke. Bakanlar Kurulu'nun üçte biri suç işlemiş. Türkiye'nin dış politikasını da tehlikeye atmış. Fotoğraflar, belgeler, paralar ortada. Sadece bir vicdan lazım'' dedi.

BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan da fezlekenin tamamının elinde olduğunu açıkladı. Kaplan TBMM Genel Kurulu'nda fezlekeyi Meclis Başkanveili'ne gösterdi. 

Eski Bakanlarla fezlekeler, daha önce de internet ortamına düşmüştü.