Feyzioğlu'ndan Cumhurbaşkanlığı Yorumu

Feyzioğlu'ndan Cumhurbaşkanlığı Yorumu

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, muhalefeti eleştirdi.

Muhalefetin seçiminin ağustos ayında yapılacağını yeni öğrenmiş gibi davrandığını ifade eden Feyzioğlu, "Yurttaşlar Abdullah Gül ile Recep Tayyip Erdoğan'ı konuşuyor. Muhalefet ise ‘Hay Allah nereden çıktı bu Köşk seçimi der gibi davranıyor" dedi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Erzurum'da katıldığı bir programda gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bir gazetecinin "Cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Aday olacak mısınız" sorusunu Feyzioğlu, şöyle yanıtladı:

"Adaylık bizim tarafımızdan olabilecek bir husus değil. En az 20 milletvekilinin aday göstermesi lazım. Hayatın gerçekliğinde mutlaka siyasi partilerin aday göstermesi gerekir ki seçilmesi şansı olabilsin. Seçimlere iki ay kala bir aday ortaya çıkmadığı için yurttaşlarımız da ister istemez sayın Abdullah Gül ile sayın Recep Tayyip Erdoğan arasında hangisi olacak diye konuşuyorlar. Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2014 yılının ağustos ayında olacağı kimse için sürpriz değil. Sanki sürpriz olmuş gibi 'Hay Allah bu cumhurbaşkanlığı seçimi nereden çıktı der gibi en iyi adayı arayıp bulacağız şeklindeki cümleler, seçime 2,5 ay kalmışken açıkçası düşündürüyor. Şahsımla ilgili olarak ben Türkiye Barolar Birliği Başkanı olarak görevimin başındayım."

Feyzioğlu, "CHP Genel Başkanı olacak mısınız?" yönündeki soruya da "Cumhuriyet Halk Partisi'nin bir genel başkanı vardır. Türkiye Barolar Birliği'nin bir başkanı vardır. Bu koltuklar doludur. Spekülasyona gerek yok burada" karşılığını verdi.