Feyzioğluna Büyük şok

Feyzioğluna Büyük şok

TBB Başkanı toplantıda konuşmayacak, Danıştay'daki tören basına kapatıldı

Geçen yılki törende Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nı sert bir şekilde azarlamıştı. Bu yılki 147. Kuruluş Yıldönümü Tören programından Feyzioğlu'nun konuşması çıkarıldı. Danıştay Başkanlığı aynı zamanda töreni medyaya kapattı. Sabah Danıştay'a gelen medya kuruluşları içeri alınmazken sadece TRT ve Anadolu Ajansı muhabirleri içeri alındı. Davet edilen Feyzioğlu ise konuşmasına izin verilmediği için Danıştay'a gelmedi.

Danıştay, bu yıl düzenlenen tören programında sadece Danıştay Başkanı Güngör’ün konuşması yer aldı. TBB Başkanı Feyzioğlu’na programda yer verilmedi. Feyzioğlu’na sadece törene katılım için davetiye gönderildi. Törende, sadece Danıştay Başkanı Zerrin Güngör konuşacak. Danıştay mensupları öğleden sonra da Anıtkabir’e gidecekler.

FEYZİOĞLU: KATILMAYACAĞIM

Feyzioğlu Hürriyet’e törene neden katılmadığını ise şöyle değerlendirdi: “Postadan davetiye çıktı. Biz tören için davet aldık ama katılmayacağım. Danıştay kanunla bağlı değil, yargıdaki bu geleneği sürdürebilirdik. Danıştay Başkanlığı geleneği sürdürmek yerine siyasi iktidarın tarafında saf tutmayı tercih ettiği için törene katılmama kararı aldım. Elbette yarım ağız bir davetti. Danıştay’da biz saldırıya uğradıktan sonra Danıştay Başkanı, Danıştay’ın kürsüsünden konuşan kişiye ‘edepsizlik terbiyesiz’ diyen Başbakan’a bir cümle eleştiri getireceğine bize demediğini bırakmadı. Danıştay Başkanı bu tavrıyla da ne kadar iktidara uyumlu bir başkan olduğunu gösterdi.”

Gazetecilerin talebi üzerine Danıştay Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Faruk Ateş, ''Bu yıl töreni kendi içimizde yapmaya karar verdik. İçeriye basın alınmayacak. Lütfen zorluk çıkarmayın'' dedi.

Danıştay'da bu yıla kadar geleneksel olarak törenlerde Danıştay Başkanı'nın konuşmasının ardından TBB Başkanları da birer konuşma yapıyordu. Geçen yılki kavganın ardından bu yıl TBB Başkanı'nın konuşması programdan çıkarılarak bu gelenek bozulmuş oldu.

Hükümet ise 1 Eylül'de Yargıtay'da yapılan yine TBB Başkanı'nın da Yargıtay Başkanı'ndan sonra konuştuğu töreni yasa ile kaldırmıştı.

Erdoğan, Metin Feyzioğlu'nu 10 Mayıs 2014 tarihindeki konuşması yüzünden böyle azarlamıştı.