Fetullah Gülen: ABD Beni İade Etmez

Fetullah Gülen: ABD Beni İade Etmez

FETÖ terör örgütünün lideri Fethullah Gülen, son yayınlanan konuşmasında, ABD’nin kendisini Türkiye’ye iade etmeyeceğini ileri sürdü.

Odatv’de yer alan habere göre, Fethullah Gülen’in konuşmasında kendilerine adını vermediği bir ABD’linin maddi yardım teklifinde bulunduğunu açıkladı.

Gülen bu ‘ABD’liyi “Sıradan bir insan değil, popülaritesi yüksek, Arapçayı da bilen, zaten Amerikalı, şöyle-böyle belki Türkçeyi telaffuz eden, aynı zamanda yüksek bir akademisyen; kredisi ve itibarı, bulunduğu yerde çok yüksek” diye anlattı.

Fethullah Gülen, adını açıklamadığı ABD’liyle ilgili şunları söyledi:

“Şu Amerika’da, bir tane de değil birkaç tane, dün ve evvelki gün, arkadaşlar anlattılar. Yabancı biri gelip diyor ki, seviyeli biri, ‘Siz, buraya cebren gelmiş görünüyorsunuz. İmkânlarınız da yoktur, oturacak eviniz de yoktur. Benim falan yerde bir evim var, o evde bedava oturabilirsiniz. Mali bir sıkıntınız olduğu zaman, imkânlarım da var, o mevzuda da size yardımcı olurum’ diyor. Mazlumiyet ve mağduriyet, böyle bir mukabeleye vesile oluyor. Hâl ve temsilin sergilendiği meşherlerde, sizi ruh dünyanız itibariyle temaşa eden insanlar, size doğru adımlar atacaklar. Mesela, düşmanlık duygularını atmaları, bir adımdır. Mesela, sizi dost kabul etmeleri, ayrı bir adımdır. Mesela, ‘İslam da bir dinmiş’ deyip saygı duymaları, bu da bir adımdır. ‘En azından bunu da diğer dinler seviyesinde görmeli’ demeleri, bir adımdır. Bazıları da, ‘Yahu, bu, diğerlerine göre biraz daha cami; makam-ı cem’in sahibi bir insanın beyanına, planına, projesine benziyor’ diyeceklerdir ki, bu, daha başka bir adımdır. Dedi mi, demedi mi adam?!. Sadece, O’nun (sallallâhu aleyhi ve sellem) adına yazılan kitabı okuduğundan dolayı, gözleri dolu dolu, sizin yanınıza gelip ‘Bunu siz sevdirdiniz bana!’ deyip size kristale işlenmiş (Muhammed) adını gösterdi mi göstermedi mi? Sıradan bir insan değil, popülaritesi yüksek, Arapçayı da bilen, zaten Amerikalı, şöyle-böyle belki Türkçeyi telaffuz eden, aynı zamanda yüksek bir akademisyen; kredisi ve itibarı, bulunduğu yerde çok yüksek. Bir de böyle bir kabul var; böyle bir adım atma var.”