FETÖ'denTalimat: Şimdi 'Gaybubet' Zamanı!

FETÖ'denTalimat: Şimdi 'Gaybubet' Zamanı!

Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı mahrem asker abiliği yapılanmasındaki sözde üst düzey sorumlu, örgütteki çözülme korkusuyla yaşanan paniği anlattı

Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması  kapsamında, Konya merkezli 27 ilde örgütün TSK'ya yerleştirdiği askeri  personelin, "mahrem asker abileri" olduğu öne sürülen kişilere yönelik 24  Mayıs'taki operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden bazıları itirafçı oldu.  Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığındaki mahrem asker abiliği  yapılanmasındaki örgütün sözde üst düzey görevlisi olan itirafçı, verdiği  bilgilerle örgüt üyesi birçok kişiyi deşifre etti.   İtirafçı, çözülme nedeniyle örgütün nasıl paniğe kapıldığını da  anlattı.

'POLİSİN ELİNE GEÇMEMEN LAZIM'

Darbe başarısız olunca özellikle mahrem yapıda büyük huzursuzluk  oluştuğuna işaret eden itirafçı, ne yapacağını bilemeyen örgüt üyelerinin bilgi  almak için bir üst pozisyonundaki kişilerle irtibata geçtiğini dile getirdi. Görüşmelerin genellikle halka açık, kalabalık, park veya bahçe gibi  yerlerde yapıldığını aktaran itirafçı, görüşme aralığının artırılarak öğrenci  pozisyonundaki subayların asla boş bırakılmaması talimatının verildiğini ifade  etti. Görüşülen subaylardan 3. Ana Jet Üs Komutanlığında neler olup bittiği  konusunda bilgi alınmasının istendiğinin altını çizen itirafçı, şunları kaydetti:  "Bana bağlı kişiler de olup bitenler hakkında sürekli bilgi almak  istiyordu. Mümkün olduğunca gizliliğe riayet ederek öğrencilerle görüşmeleri  gerektiğini, aldıkları bilgileri de benimle paylaşmalarını söylüyordum. Üstüm  olan kişi 'Polis sorgusunda ismin verilmiş. Derhal kaybolman lazım. Eşyalarını  topla. Seni yarın aldıracağım. Polisin eline geçmemen lazım. Uygun bir yere  yerleştirip, ihtiyacını karşılayacağız. Arada bir de aileni görmene izin  vereceğiz' diyerek yanımdan ayrıldı."

 'ŞİMDİ 'GAYBUBET' ZAMANI'

 Söylenen yere gitmediği için sürekli rahatsız edildiğini, gece  yarıları evine gelindiğini anlatan itirafçı, kaçma niyeti olmadığı için her  seferinde karşısındakilerin isteğine olumsuz yanıt verdiğini söyledi. İtirafçı, 2017'nin başında gece vakti kendisiyle aynı pozisyonda  bulunan kişinin evine geldiğini belirterek, şöyle konuştu: "Yanlış yaptığım, hem kendimi hem onları tehlikeye attığım söylendi.  Bulunması imkansız bir eve yerleştireceklerini bildirdiler. Kabul etmeyince  telefonundan bazı mesajlar göstererek, 'Hocam bak, Gülen bu mesajları bize  gönderdi. Şimdi 'gaybubet' (ortadan kaybolma) yapmamız konusunda fetva veriyor.  Şimdi saklanma zamanı. Kurtuluşumuz çok yakın. Yakında bu zulüm bitecek. Tüm  sıkıntılarımız geçecek. Bu konuyla ilgili de birçok arkadaşımız çok güzel rüyalar  görmektedir' dedi. Hatta birkaç arkadaşımızın gördüğü rüyayı bana tefsir etmeye  çalıştı. İlerleyen süreçte ikna olmayınca 'Peki o zaman. Sen bilirsin. Bundan  sonra başına geleceklerden sen sorumlusun. Polis seni aldığında konuşma. Bu  saatten sonra ben seni, sen de beni tanımıyorsun' diyerek kızgın şekilde yanımdan  ayrıldı. Ertesi gün evime gelen kişiyi de kovdum."