FETÖ'DEN NUH'UN GEMİSİ TEHDİDİ

FETÖ'DEN NUH'UN GEMİSİ TEHDİDİ

Uluslararası Antalya Üniversitesi'nin Mütevelli Heyeti Başkanı ve Rixos otellerinin sahibi işadamı Fettah Tamince, FETÖ üyesi olmak ve 'dolandırıcılık' suçlamalarıyla ifade verdi.

Uluslararası Antalya Üniversitesi'nin Mütevelli Heyeti Başkanı ve Rixos otellerinin sahibi işadamı Fettah Tamince, FETÖ üyesi olmak ve 'dolandırıcılık' suçlamalarıyla ifade verdi. Dershane krizine kadar Gülen cemaati ile ilişkisi olduğunu itiraf eden Tamince, sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Cemaate nasıl girdiğini anlatan Tamince, “Cemaate dahil olmam için kendilerini Nuh'un gemisi olarak gösterdiler. Beni üniversiteye bağış yapacağız diye kandırıp 10 milyon dolar borçlandırdılar. Hala bu borcu ödemeye çalışıyorum” dedi.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; İşadamı Tamince, 15 Temmuz darbe girişiminden önce 1 Nisan günü savcılığa ifade verdi, cemaat itiraflarında bulundu:

CEMAAT EVLERİNDE KALDIM

"1986'da, Van'dan Antalya'ya geldim. Ailemden uzak olduğum için cemaatin evlerine ve yurtlarına gidip gelmeye başladım. Abiler ve ablalarla görüşmeye başladım. Cemaatin dine ve vatanına hizmet edecek öğrenciler yetiştirdiğini gördüm inandım.

FETÖ'DEN NUH'UN GEMİSİ TEHDİDİ

Cemaate dahil olmam için kendilerini Nuh'un gemisi olarak gösterdiler. Dershane krizinden sonra bunların gerçek yüzlerini görünce ilişiğimi hemen kestim. Beni defalarca arayarak yanlış yolda olduğumu, dönmem gerektiğini ilettiler. Hatta Antalya eski sorumlu imamı Mustafa Yeşil bana Twitter hesabımdan bana “ey oğulcuğum bu geminin dışında olan herkes boğulacaktır, ahret feda edilmez, orada senin için kimse bir şey yapamaz” diye başlayan bir tehdit metnini mesaj gönderdi. Bu mesajı delil olarak sunuyorum.