FETÖ'den AK Partilileri yakacak ihbar

FETÖ'den AK Partilileri yakacak ihbar

AK Parti içindeki FETÖ'cü olduğu düşünülen isimlerin bildirilmesi talimatının verilmesi sonrası FETÖ mensupları harekete geçti.

ETÖ'nün yeni planı soruşturmaları sulandırmak. Güvenlik kaynaklarına göre plan doğrultusunda harekete geçen FETÖ'cü hainler, AK Parti'li bakan, parti yöneticisi ya da milletvekillerinin "kripto FETÖ'cü" olduğu yönündeki ihbarlarla şikayet ediyor. FETÖ'nün ''terör örgütü''yle mücadeleyi 'sulandırmak' için baş vurduğu sahte ihbar yöntemi Çukurambar'daki bir TELEKOM bayisinde çalışan vatandaşların dikkati sayesinde ortaya çıktı. Olay şöyle gelişti:

ÇALIŞANLAR FARK ETTİ

Yaşlı bir kadın Çukurambar'daki Telekom bayisinden ihbar hattını aradı. Burada bazı FETÖ'cü siyasetçilerle ilgili bilgi vereceğini söyleyen kadın sazı AK Partili üst düzey isimleri sıraladı. Telefonu kapadıktan sonra bu işlemi bir kaç kez daha tekrarladı. Her defasında farklı isimler verince bu durum etrafındakilerin dikkatini çekti. Bayi çalışanları, kadının çok sayıda isim sıraladığını, işyerinden ayrılıp bir araca bindiğini, şoförün de 'konuştun mu' diye sorduğunu fark etti. Bunun üzerine baiyi çalışanları, aracın çektikleri fotoğrafını savcılığa ulaştırıp suç duyurusunda bulundu. Benzer bir başka olay da geçen hafta Ankara'da Turkcell bayisinde yaşandı. Yine bir kadın ihbar hattını aradı. Kadının yanında bir erkeğin, elindeki kağıdı vererek, "buradakileri aynen söyle" dediği ortaya çıktı.

'DEDİKLERİMİ YAP'

Çalışanların tanıklık ettiği olayda yine bazı AK Partili isimler ihbar edildi. Bu olayda da ihbar sonrası araçtaki kişinin "aynen dediklerimi yaptın mı" diye sorduğu belirlendi. Araç plakasını gösteren görüntüler ve bayi girişine dair görüntüler de savcılığa ulaştırıldı. Savcılık, görüntülerden AK partilileri "kripto FETÖ" diyerek ihbar eden kadını, onu yönlendirdiği değerlendirilen erkeği ve plakası belli aracı arıyor.