'FETÖ Said-i Nursi'ye PKK Kürtlere İhanet Etti'

'FETÖ Said-i Nursi'ye PKK Kürtlere İhanet Etti'

Başbakan Binali Yıldırım, 16 Nisan'da gerçekleştirilecek referanduma hazırlık çalışmaları kapsamında Bitlis'e gelerek halka hitap etti.

Başbakan Binali Yıldırım, 16 Nisan'da gerçekleştirilecek referanduma hazırlık çalışmaları kapsamında Bitlis'e gelerek halka hitap etti.

Bitlisliler, arama kontrol noktalarında aranarak mitingin düzenlendiği Atatürk Mahallesi Cumhuriyet Meydanı'na alındılar. Helikopterle Muş'tan Bitlis'e gelen Başbakan Yıldırım, 8 Ağustos Stadyumuna indi. Buradan araçla meydana gelen Yıldırım halka hitap etti.

Bediüzzaman Said-i Nursi'yi yâd ederek konuşmasına başlayan Yıldırım, FETÖ'nün, izinden gittiğini iddia ettiği Nursi'ye ihanet ettiğini söyledi.

Yıldırım, "Bitlis Türkiye'nin büyük âlimlerini, şahsiyetlerini yetiştirdi. Rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz, Said-i Nursi'yi yâd ediyorum. Bitlis'in Hizan ilçesinin Nurs köyünde doğan bu zat, medreselerde yetişti. Arkasında onlarca eser bıraktı. O sadece bir âlim değil aynı zamanda vatansever bir kahramandır. 1915'te Erzurum Hasankale'de savaştı ve esir düştü. Sibirya'ya esir kampına gönderdiler. Avrupa'yı dolaşarak İstanbul'a döndü. Şimdi birileri çıkıp 'Hocayım, Said-i Nursi'nin izindeyim.' dedi. Said-i Nursi'yi istismar etti. Said-i Nursi esir kampından ülkesine geri geldi. Ama izindeyim diyen FETO ülkesinden kaçıp Pensilvanya'ya sığındı. Said-i Nursi'nin hayatı CHP'nin tek parti döneminin zulmü altında hapislerde geçti. FETÖ hesap vermek yerine uzaklara kaçtı, ülkesini terk etti. Bitlisli âlim Said-i Nursi ülkesi için savaştı ama bu sahtekâr bayrağına savaş açtı. 15 Temmuz'da bu hain, asker kılığı içindeki adamlarını kullanarak, bu milletin silahlarını millete doğrultarak 250 vatandaşımızı şehit etti, 2 bin 194 gazi var." dedi.

"PKK ile FETÖ 15 Temmuz'da beraber hareket etti"

FETÖ'nün Said-i Nursi'ye, PKK'nin ise Kürtlere ihanet ettiğini dile getiren Yıldırım, şunları söyledi: "Bu hain FETÖ Bitlisli Said-i Nursi'nin tırnağı olamaz. Said-i Nursi yaşasaydı bunu yanına bile sokmazdı. Bu hain ne dedi 'Said-i Nursi Kürt olduğu için yanına gitmem.' Bu kadar alçak. Kürt olduğu için yanına gitmesin ama eserlerini istismar ediyorsun. Bu hainlerin yaptıklarının hesabı sorulacak. Şehitlerin, gazilerin hesabı mutlaka sorulacaktır. Bu hainin teröristleri Almanya'da, Hollanda'da, diğer ülkelerde Türkiye aleyhine propaganda yapıyor. 'Hayır' çıksın diye çalışıyorlar. PKK ile ikizdir. Biri Said-i Nursi'ye, diğeri Kürtlere ihanet etti. 15 Temmuz'da bunlar beraber çalıştılar. O akşam PKK Kandil'den 'Aman askerlere saldırmayın, onlar darbe yapacak.' diyor. 'Evet' çıkarsa PKK biter. Bitlis diyor ki 'Evet' çıkacak, PKK de FETÖ de bitecek. Said-i Nursi'ye ihanet eden FETÖ'ye, Kürt, Türk demeden katleden PKK'ya cevap vermeye hazır mısınız?"

Geçmişte atılan manşetlerle hükümetlerin kurulup yıkıldığına değinen Yıldırım, 1982 Anayasası'nın artık iş göremediğini, krizler ürettiğini söyledi.

"Mevcut sistem kalıcı çözüm üretemiyor"

Yıldırım, mevcut sistemin birçok sıkıntıya yol açtığına dikkat çekerek, "16 Nisan yaklaşıyor. Anayasa değişikliği 16 Nisan'da önünüze geliyor. Türkiye'de artık bu değişiklik yapıldıktan sonra güçlü hükümetler dönemi başlıyor. Geçmişte neler yaşadığımızı biliyorsunuz. Medya manşetleri ile yargı müdahaleleriyle hükümetler kurulup yıkıldı. Yargı darbesi yapılmaya başlandı. Sizin seçtikleriniz zorla iş başından uzaklaştırıldı. Bu mevcut anayasa 82 model, her tarafı dökülen anayasa artık iş görmüyor, kriz üretiyor. Mevcut sistem kalıcı çözüm üretemiyor, ekonomi büyümüyor. AK Parti döneminde ekonomiyi üç kat büyüttük. Bu engeller olmasaydı inanıyorum ki şu an en az beş kat büyüyecektik." ifadelerini kullandı.

"Kürtlüğünüzle iftihar edin." diyen Başbakan Yıldırım, "Alevilerin, Sünnilerin, Kürt ve Türk'ün sorunları bir olacak. Hepsi başımızın tacı, birinci sınıf vatandaş olacak. Kürtlüğünüzle iftihar edin. Bu sizin eksiğiniz değildir. Savaşta, neşede, tasada beraber olduk. Bundan sonra da devamlı beraber olacağız. Bu alçak terör örgütünü aramızdan söküp atacağız." şeklinde konuştu.

"Taşeronluk yapanlar başımızın belası olmayacak"

Konuşmasında CHP'yi eleştiren Yıldırım, HDP hakkında konuşmaya bile gerek olmadığını belirterek, sözlerine şöyle devam etti: "HDP'nin durumunu anlatmaya bile gerek yok. 'Biz artık Türkiye partisi olduk.' dediler. Ancak 7 Haziran'da hemen gittiler Kandil'e teslim oldular, size ihanet ettiler. Sırtlarını terör örgütlerine, Avrupa'ya dayadılar. Anayasayı yok saydılar, çukurlar kazdılar. Şehirleri yıkıp harabeye çevirdiler. Belediyenin işi çukur kazmak mı? Lojistik destek vermek mi? Millet sosyal projeler yapacaksın, park yapacaksın diye sana oy veriyor. Bitlis milletinden topladığın paraları dağa, teröre aktarıyorsun. İşte bunun hesabını bugün veriyorlar. Bitlis'te ve bazı ilçelerde gereğini yaptık. Kürt ve Türk kardeşlerimizi bu beladan kurtaracağız. Bu muhteşem tablo bunun müjdecisidir. Türkiye'nin her köşesine barış, huzur ve kardeşlik gelecek. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Taşeronluk yapanlar bizim başımızın belası olmayacak."

Son 14 yıl içerisinde Bitlis'te 7 milyar TL'lik yatırım yaptıklarını ifade eden Yıldırım, şu an devam eden ve yapılacak yatırımlar hakkında da bilgi verdi.

Başbakan Yıldırım'a AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz ve M. Mehdi Eker, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, milletvekilleri, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, eski bakan ve milletvekilleri ile partililer eşlik etti. (Ayetullah Tarhan-İLKHA)