"FETÖ  PKK ile Görüşüyordu"

"FETÖ PKK ile Görüşüyordu"

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında, geçen yıl ifadesi alınan gizli tanığın anlatımları, örgütün gizli toplantıları...

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında, geçen yıl ifadesi alınan gizli tanığın anlatımları, örgütün gizli toplantıları, darbe planı ve PKK’lı yöneticilerle olan görüşmeler hakkında çarpıcı bilgiler içeriyor. İşte o ifadeler:

UYUYAN HÜCRELER…
Yapıda uzun yıllar çalıştığım için mütevelli heyetine alındım. Amaçlarının başka olduğunu anlayınca, bu yapıdan koptum. Bazen Türkiye’de bazen ABD’de toplantı yapılırdı. Toplantılarda “Devlette deşifre olmamış arkadaşlarımız var, size bir şey sorduklarında küfür edin, kandırıldık deyin” derlerdi. Şu anda FETÖ’nün izlediği yol da budur. Ülke imamları toplantısında, “Ümitsizliğe düşmeyin. Asker içinde uyuyan hücrelerimiz var. Zamanı geldiğinde onlar harekete geçecek. Bunu askeriyedeki mensupları deşifre etmeden mensuplarımıza yayın” diyorlardı.

ERMENİ DİYASPORASI VE MASONLAR…
Örgüt yöneticilerinden Mustafa Eker’in gittiği ülkelerde Ermeni diyasporasından Noray Nakış ve Mason Birliği liderleriyle görüşürdü. Ermeni diyasporası, Yahudi lobi başkanları, Mason loca başkanları ile Fetullah Gülen’in hediyeleşmelerine şahit oldum. Eker, yapının Türkiye’de Ermenilerin bir numaralı destekçisi olduğunu söyleyerek, Türkiye aleyhine konuşmalar yapardı.

PARA AKIŞI…
Eker havayollarında üst düzey kişilerle samimiydi bedava biletler alınırdı, yer hizmetleri çalışanları ile de para giriş çıkışları ayarlanırdı. Toplanan himmet paraları, havaalanına geldiğinde FETÖ elemanları parayı uçağın önüne ulaştırıyorlar. 2015 Haziran seçimlerinden sonra paraları Uruguay, Paraguay ve birkaç Afrika ülkesine çıkardılar. Transferde öğrencilerin hesapları kullanılıyordu.

HDP’YE DESTEK…
Haziran 2015 seçimlerinde “AK Parti’ye HDP dışında başka kimse zarar veremez. HDP’yi desteklemek gerek. Bu da dini mübine yapılmış en büyük hizmettir algısını yerleştirin” şeklinde kararlaştırdılar.

PKK İLE GÜLEN BAĞLANTISI…
İmamlar, PKK yöneticileriyle düzenli görüşüyorlardı. Görüşmeleri Mustafa Özcan, Şerif Ali Tekalan ve kıta imamları yapıyordu. Ben bu görüşmelerden birine şahit oldum. Pensilvanya’dayken maskeli 2 kişi Gülen’in yanına gelerek, “Biz kıldığımız namazdan bir şey anlamıyoruz” dedi. Gülen’in de “Benim bugüne kadar kıldığım tüm namazların sevabı ile sizin bir vakitte kıldığınız namazın sevabını değiştirmeye var mısınız?” diyerek, yaptığının doğru ve sevap olduğunu anlatarak ikna etti.

BAZI ELÇİLİKLER GERÇEK RAPORLARI GÖNDERMİYOR…
Yurtdışında gördüğüm kadarıyla, bazı elçilikler Paralel Yapı ile ilgili gerçek raporları Türkiye’ye vermiyor. Bu yüzden FETÖ yurtdışında daha da güçlendi. Örgütün yöneticilerinden İrfan Durmaz, yurtdışına görevlendirilecek kişileri seçerdi. Komisyonda Mustafa Özcan ve tüm imamların imamı olan Dr. Ali Ursavaş yer alırdı.

“TÜRKİYE’Yİ FETHEDECEĞİZ”
17-25 ARALIK… 17-25 Aralık süreci öncesi TUSKON’un Şişli’deki merkezinde toplanıldı. TUSKON Genel Sekreteri Mustafa Günay konuştu. Gülen’in kaseti TUSKON temsilcilerine izletildi. “Bulunduğunuz ülkelerin kripto bilgileri mevcut. Ülke düzlüğe çıkıncaya kadar bu bilgileri saklayıp kimseyle paylaşmayın” diyordu. Sonra Fatih Üniversitesi’ne gidildi. Gülen burada “Peygamber Efendimiz nasıl Mekke’den çıkarılıp, tekrar Mekke’yi fethettiyse cemaat de Türkiye’den çıksa bile tekrar Türkiye’yi fethedecek” diyordu.