FETÖ ile Selefi Nur Partisi Emirlerini ABD'den Alıyor

FETÖ ile Selefi Nur Partisi Emirlerini ABD'den Alıyor

15 Temmuz darbe girişimiyle Mısır’daki darbenin arasındaki benzerlikleri anlatan


15 Temmuz darbe girişimiyle Mısır’daki darbenin arasındaki benzerlikleri anlatan İhvan’ül Müslimin yetkililerinden Prof. Dr. Muhammed Said, her iki darbenin de ABD destekli olduğunu ve Mısır’daki Selefi Nur Partisi ile Türkiye’deki FETÖ’nün talimatları ABD’den aldığını söyledi.
İhvan lideri: FETÖ ile Selefi Nur Partisi emirleri ABD
 
İLKHA’ya değerlendirmelerde bulunan İhvan’ul Müslimin (Müslüman Kardeşler) yetkililerinden Prof. Dr. Muhammed Said, önemli açıklamalarda bulundu.
 
Türkiye’deki darbe girişimiyle Mısır’da gerçekleşen darbe arasındaki benzerlikleri, Türkiye’deki FETÖ ile Mısır’daki cunta destekçisi Selefi Nur Partisi arasındaki benzerlikleri ve Türkiye halkına tavsiyelerine kadar birçok konuda sorularımızı cevaplandıran Prof. Dr. Muhammed Said ile yaptığımız röportajı sizlerle paylaşıyoruz.
 
Sayın Said, Türkiye’de yaşanan darbe girişimini nasıl değerlendiriyorsunuz?
 
“Doğudan batıya, kuzeyden güneye insanların meydanlara dökülmesi darbe girişimini başarısız kılmıştır”
 
Darbenin basarız olmasında birçok neden var. Bunun en önemli sebebi başka kaynakların darbe haberini alması ve darbe yapılacağının anlaşılmasıdır. Gece 03.00’te gerçekleştirilmesi planlanan darbenin haber alınması üzerine erken başladığını görüyoruz. Diğer bir sebep ise insanların ilk andan itibaren meydanlara dökülmesidir. Bu önemli bir sebeptir. Aynı anda doğudan batıya, kuzeyden güneye insanların meydanlara dökülmesi darbe girişimini başarısız kılmıştır. Bir diğer husus da her kesim ve görüşten insanın darbeye karşı hükümetin yanında yer alması olmuştur. İlginçtir ki siyasi olarak Erdoğan’a rakip olanlar bile Erdoğan’ın çağrısı üzerine sokaklara çıktılar. Aynı şekilde darbe girişiminin başarısız olmasının diğer bir sebebi de Diyarbakır halkının duruşu olmuştur. Normalde muhalif gibi görünen Diyarbakır’ın çoğunluğu da meydanlara inmiştir.
 
Sayın Said, Türkiye’de ki darbe girişimi ile Mısır’da Sisi cuntasının gerçekleştirdiği darbe arasındaki benzerlik ve farklılıklar nelerdir?
 
“Mısır’daki darbe de Türkiye’deki darbe de İslam’a karşı yapıldı”
 
Elbette benzer ve farklı yönleri var. Evvela benzer yönleri ikisi de askeri darbedir. Mısır’daki darbe de Türkiye’deki darbe de İslam’a karşı yapılmıştır.
 
Farklı yönleri ise Mısır’ın Genel Kurmay Başkanı darbeyi yaparken Türkiye’nin ana komuta kademesi ve Genel Kurmay Başkanı darbenin karşısında olmuş ve engellemeye çalışmıştır. Diğer bir farklı yönü ise Mısır’da kimi çevreler darbeyi desteklerken Türkiye’de ki bütün kesimler darbenin karşısında durdu. Halkın her kesiminden insanın darbeye karşı çıkması, hükümete ve AK Parti’ye karşı bütün kesimler hükümetin yanında yer aldılar. Mısır’da ise İhvan-ı Müslümin ve onu destekleyen çok az bir kesim dışında tüm çevre ve gruplar darbenin yanında yer aldılar. İşte bundan dolayı Türkiye’deki, darbe girişimi başarısız olurken Mısır’da başarılı oldu. Mısır’da darbe 3 yıldır devam ederken Türkiye’de 3 saatte başarısız oldu.
 
“FETÖ ile Selefi Nur Partisi emirleri Amerika’dan alıyor”
 
Evet, arada gerçekten ciddi benzerlikler var. FETÖ ile Selefi Nur birbirine çok benziyor.  Mesela her ikisi de emirlerini Amerika’dan alıyor. Her ikisi de sözde İslami görüşe sahip olmalarına rağmen, darbe yapmaya ve İslami çalışmaların önünü kesmeye çalışıyorlar.
 
Sayın Said, Türkiye halkına bir mesajınız var mı?
 
“İnsanlar darbeyi sadece kendilerinin durduğunu zannetmesinler, Allah Türkiye için hayır diledi”
 
Türkiye halkına mesajım birlik olmaları, var olan birliklerini güçlendirmeleridir. Evet, farklı görüş ve düşünceler olmalı ama bunlar memlekete hizmet amaçlı olmalıdır. Diğer bir tavsiyem ise bu süreçte camileri dolduran, toplu halde namaza duranlar darbe etkisi bitince de aynı şekilde camileri doldursunlar ve namaza devam etsinler. Allah’a yönelip O’na tövbe edip şükretsinler. Rabbimiz İbrahim suresinde “Eğer şükrederseniz elbette size olan nimetimi arttırırım” buyuruyor. İnsanlar darbeyi sadece kendilerinin durduğunu zannetmesinler. Bunlar sadece birer sebepti.  Allah-u Teâlâ Türkiye için hayır diledi. İnsanlar bunun kıymetini bilsinler ve dinlerinin etrafında Allah için kenetlensinler. Önemli olan budur.