Fetih Suresiyle Soru Dağıtmışlar

Fetih Suresiyle Soru Dağıtmışlar

ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2010 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda-KPSS kopya çekildiği iddiasıyla yürüttüğü soruşturmada savcı Yücel Erkman’ın talimatıyla 19 ilde düzenlenen operasyonlarda 63 kişi gözaltına alındı.

Savcılığın yaklaşık bir buçuk yıl süren incelemesinin ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize ve Mali Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri İstanbul , Ankara, Samsun, Bursa, Diyarbakır, Batman ve Isparta dahil 19 ilde 63 kişiyi gözaltına aldı. ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve sahtecilik’le suçlanan zanlılar Ankara’ya götürüldü. 10 şüphelinin arandığı, 10 kişininse yurtdışında olduğu öğrenildi.

2 BİN SINAV ŞAİBELİ

Vatan gazetesinin haberine göre operasyon, savcılığın görevlendirdiği Ölçme ve Değerlendirme Bölümü'nden 4 bilirkişinin hazırladığı raporun geçen hafta soruşturmayı yürüten savcı Yücel Erkman’a teslim edilmesinin ardından gerçekleşti. Raporda Isparta Yalvaçlı Baki Saçı’nın bilgisayarında bulunan ve KPSS’de de sorulan 60 Genel Yetenek sorusunun tamamı ve 60 Genel Kültür testinin 48’i baz alındı. Sorulara aynı doğru yanıtları veren adaylar tek tek belirlendi. Bu adayların ayrıca iptal edilen Eğitim Bilimleri testlerinde de 100 ve üzeri netler yaptığı görüldü. Şüphelilerin daha önceki sınavlarda aynı başarıyı gösteremediği de belirtildi. Savcılık bu rapor ve diğer delilleri değerlendirerek 1435 zanlıyı saptadı.

SAVCILIK: CUMHURİYETİMİZ TEHLİKE ALTINDA

Ankara Cumhuriyet Savcılığı’nın açıklamasında da 1435 şüphelinin kamuoyunda bilinen ‘yapıyla’ doğrudan bağlarının olduğunun belirlendiği belirterek özetle şöyle denildi: 

“Bu soruşturmada, Cumhuriyetimizin büyük bir tehdit altında olduğu, belli bir yapıya mensup kişilerin verilen talimat ve telkinler ile devlet kurumlarına yerleşme ve sızma faaliyetine giriştikleri, örgütlü bir yapı kurarak birlikte hareket edip, kamu kurumlarına yerleşmek için haksız bir şekilde elde ettikleri soruları kullandıkları, atamalarda öncelik elde ettikleri ve aileleri göz önüne alındığında milyonlarca kişinin hakkının yendiği yönünde delillere ulaşılmıştır.”

FETİH SURESİ'YLİ SORU DAĞITIMI

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, KPSS’yla ilgili soruşturma 2010’da Isparta’nın Yalvaç ilçesinde başladı. Ardından ‘yetkisizlik’ kararıyla Ankara’ya gönderildi. İki yıl işlem yapılmadan bekletildi. Haberde soruların ÖSYM’den flaş belleklerle, Gülen cemaatinin il sorumlularına verildiği, şüphelilerin sınavdan önce bazı kişileri “Bu gece Fetih Suresi’ni okuyacağız” diyerek toplantıya çağırıp sınav sorularını paylaştığı öne sürüldü. Sınav sorularının para karşılığı satıldığı da iddia edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın açıklamasında, “KPSS tarihinde daha önce hiçbir dönemde Eğitim Bilimleri Alanında 120 sorunun 120’sini ve 119’unu doğru cevaplayan olmadığı halde, 2010 sınavında tam 350 kişinin 120 sorunun 120’sini de doğru cevapladığı görülmüştür. Bu 350 kişinin 70’inin karı-koca, 23’ünün akraba, 52 adayın ise aynı adreste veya aynı apartman, site veya sokakta ikamet ettiği anlaşılmıştır” denild

İNternet Haber.