Fetih Ordusu Şii Köylere Saldırıyor!

Fetih Ordusu Şii Köylere Saldırıyor!

İdlib'de çoğunluğu Şiilerin yaşadığı Fua ve Kefraya beldeleri tekfirci militanların kuşatması altında.

Suriye'deki Fetih Ordusu, İdlib kırsalındaki Şii köylerine saldırmaya devam ediyor. Köylere binin üzerinde füze atan militanlar, 16 sivilin yaşamını yitirmesine neden oldu.

El Kaide'nin Suriye kolu Nusra Cephesi ve Ahrar'uş Şam'ın öncülüğündeki Fetih Ordusu, İdlib'deki Şii köyleri Fua ve Kefraya'ya yönelik saldırılarının ikinci aşamasını başlattı.

Katar ve Lübnanlı aracıların sürdürdüğü pazarlıklar sonucunda, Hizbullah ve Suriye ordusunun büyük ilerleme kaydettiği Lübnan sınırında Zabadani'deki militanların güvenli çıkışına izin verilmesi karşılığında, Şii köylere yönelik kuşatmanın kaldırılması teklif edilmişti ancak bu teklif Suriye ordusu tarafından reddedilmişti.

Dün sabah tekfirci terör örgütleri Ahrar ve Nusra, Fua ve Kefraya'ya yönelik binin üzerinde roket, füze ve havan topu fırlatarak saldırılarının ikinci aşamasını başlattı. Al Masdar News'e göre saldırıda 16 sivil yaşamını yitirdi, 30 sivil de yaralandı.

Çatışmaların sürdüğü, ancak tekfirci militanların Ulusal Savunma Güçleri hattını geriletemediği ve terör gruplarının bekledikleri başarıyı kazanamadıkları belirtiliyor.

/Evrensel