Fetih  Hareketinin 51. Yılı

Fetih Hareketinin 51. Yılı

Fetih Hareketi'nin 51. kuruluş yıl dönümü, Gazze'nin batısındaki Meçhul Asker Meydanı'nda düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Fetih Hareketi'in 51. kuruluş yıl dönümü, Gazze'nin batısındaki Meçhul Asker Meydanı'nda düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Hareket yetkilileri ve yüzlerce kişinin katıldığı etkinlikte, Filistin ve Fetih bayrakları ile Filistin devletinin ilk ve şimdiki devlet başkanları Yasir Arafat ile Mahmud Abbas'ın resimleri taşındı. 

Fetih Merkez Komitesi üyesi Zekeriyya el-Ağa etkinlikte yaptığı konuşmada, "Kuruluşumuzun 51. yılının meşalesini yakıyoruz ve hala bağımsız Filistin devletinin kurulması konusundaki ulusal değerlerimize bağlılığımızı sürdürüyoruz" dedi.

Ağa, İsrail hapishanelerindeki esirler ile Kudüs ve Batı Şeria'da İsrail'in saldırılarına karşı ayaklanan gençleri unutmayacaklarını kaydetti.

"Kutsal değerlerimizden elinizi çekin"

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ise hareketin kuruluş yıl dönümü dolayısıyla devlet televizyonunda yayımlanan mesajında, Filistin otoritesinin, Filistin halkının elde ettiği kazanımlardan biri olduğunu savunarak, otoritenin feshedilmesi ya da devrilmesi meselesini "gündem dışı" olarak nitelendirdi. 

"Biz hak, adalet ve barışın talebeleriyiz" diyen Abbas, İsrail'e "Hayatımızdan ve topraklarımızdan çıkın. Kutsal değerlerimizden ellerinizi çekin" şeklinde seslendi. 

Fetih Hareketi, 1 Ocak 1965'te, Yasir Arafat'ın önderliğinde kuruldu. Hareket, her yıl 31 Aralık'ta yıl dönümü etkinlikleri kapsamında meşale yakıyor.