Fetih Hareketi Gazze'deki Ofislerini Kapattı

Fetih Hareketi Gazze'deki Ofislerini Kapattı

Hamas: Gazze'nin yeni bir kargaşanın ve karışıklığın alanı haline getirilmesine de müsaade edilmemesini istedi.

Fetih Hareketi, Gazze'deki tüm ofislerini, saldırı olabileceği gerekçesiyle kapatma kararı aldı.

Fetih'in Gazze'deki Sözcüsü Atıf Ebu Yusuf yaptığı açıklamada, Hareket'in Gazze'deki ofislerini, saldırı olasılığına karşı ikinci bir emre kadar kapatma kararı aldığını belirtti. Ebu Yusuf, Fetih Hareketi mensuplarının Gazze'deki güvenlik güçlerince gözaltına alındığı ve birçok üyenin de tehdit edildiği iddiasında bulundu.

Filistin İslami Direniş hareketi Hamas, Filistin televizyon ofisine düzenlenen saldırıyı kınarken, güvenlik teşkilatlarından söz konusu saldırının sorumlularını tutuklamasını talep etti.

Gazze içişleri bakanlığı sözcüsü İyad El-Bazm da söz konusu saldırıyı kınarken, saldırı hakkında soruşturma başlatılmasını talep etti.
Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), Filistin'de yaşanan tıkanıklıktan ve problemlerden yönetim süresi dolmuş olan Mahmud Abbas'ı ve ekibini sorumlu tuttu.

Bütün bunlara Abbas'ın ve ekibinin genelde Filistin halkına ve özelde Gazze halkına yönelik siyasetinin ve pervasız uygulamalarının sebep olduğuna dikkat çekti.
 
Hamas yayınladığı bildiride şu ifadelere yer verdi: "Söz konusu uygulamalarının sonuncusu da Filistin Yönetimi bünyesinde çalışan binlerce memurdan ve esirlerle yaralılardan maaşlarını kesmek suretiyle intikam alması olmuştur. Bu yolla onların rızıklarına ve çocuklarının azıklarına karşı savaş açmıştır. Amaçları ise bu insanları, kendilerinin düşmanca politikalarını halklarının fertlerine uygulamaya zorlamaktır. Onların, söz konusu ekibin İsrail işgaliyle ve onun çıkarlarıyla doğrudan ilişkili olan çıkarlarına paralel hareket etmelerini istiyorlar."
 
Hamas açıklamasında Filistin Tv.'nin Gazze'deki merkezine yönelik saldırıyı da kınadı ve Gazze'deki İçişleri Bakanlığı'nı olayın üzerine giderek bütün şüpheli hususları aydınlatmaya çağırdı.
 

Gazze'nin yeni bir kargaşanın ve karışıklığın alanı haline getirilmesine de müsaade edilmemesini istedi.
Rami El-Hamdallah hükümeti Hamas ve İslamî Cihad Hareketi mensubu yüzlerce eski esirin maaşını sırf siyasi çizgilerinden dolayı kesti. Maaşları kesilenler arasında Fetih örgütünden olup Abbas muhalifi Muhammed Dahlan'ın tarafını tutan memurların da bulunduğu ifade edildi.

Safa Haber Ajansı isimlerini açıklamadığı kaynaklara dayandırarak verdiği haberinde yüzlerce memura bankalardan maaşlarının yatırıldığına dair tebliğ ulaşmadığını, bankalara gittiklerinde de hesaplarına maaşlarının yatırılmadığını öğrendiklerini dile getirdi.
 
Haberde; "Bize ulaşan bilgiler Gazze'de Filistin Yönetimi'ne bağlı olarak çalışan 420 memurun maaşının kesildiğini gösteriyor" denildi. Önümüzdeki haftanın başında bu kişilerin maaşlarının kesin olarak kesildiğinin mi yoksa ödenmesinin mi ertelendiğinin netlik kazanacağı dile getirildi.
 
Diğer yandan haber kaynaklarının verdiği bilgilere göre Hamas ve İslami Cihad mensubu çok sayıda eski esirin maaşı sırf siyasi çizgilerinden ve tercihlerinden dolayı kesildi. Verilen bilgilere göre şu ana kadar iki bin civarında eski esirin maaşı Filistin Yönetimi tarafından ödenmedi.
 
Bunun yanı sıra Gazze'de çalışan memurların genelinin de Aralık 2018 maaşları %50 kesintili olarak yatırıldı. Abbas yönetiminin Nisan 2017'de Hamas'ı Gazze'de oluşturduğu İdari Komite'yi dağıtmaya zorlamak için bu bölgedeki memurların maaşlarında %30 kesinti yaptığı, bugün bu komitenin ilga edilmiş olmasına rağmen Abbas yönetiminin kesintiye son vermek yerine oranını artırarak yüzde elliye çıkardığı ifade edildi.