"Fetih Hamas’ın Meşruluğuna Darbe Yaptı"

"Fetih Hamas’ın Meşruluğuna Darbe Yaptı"

Karanlık darbenin uzun sürmeyeceğini belirtenEbu Zuhri: Fetih Hamas’ın Meşruluğuna Darbe Yaptı

amî Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Sami Ebu Zuhri, seçimlerde kaybeden ve baş aşağı düşenin Fetih hareketi olduğunu, yine siyasi mal ile güvenlik işbirliğine dayanarak Hamas hareketinin meşruluğuna darbe yaptığını belirterek, bu karanlık darbenin uzun sürmeyeceğini ifade etti.

Twitter hesabından bugün (23 Mart Cuma) açıklama yapan Ebu Zuhri “Hamas hareketini Gazze’yi gasp eden milis güç olarak tanıtan Fetih liderlerinin, Hamas’ın yapılan seçimlerde birinci olduğunu hatırlamalarını istiyoruz” dedi.

Gazze’ye uyguladıkları yaptırımları meşrulaştırma çabası içinde olan Fetih liderleri Hamas hareketini Gazze’deki insanlık dramından sorumlu tutarak dolaylı yönden işgal rejimiyle kendilerini temize çıkarmaya çalışıyorlar.

2006 yılında yapılan seçimlerde Hamas hareketi büyük bir başarı gösterdi. Seçim sonucunda parlamentodaki koltuk sayısının üçte ikisini kazanan Hamas’ın bu başarısı Fetih ve Filistin Yönetimi tarafından kabul görmedi.

Bütün dünyanın gözü önünde yapılan ve oldukça nezih geçen seçimlerin ardından teamüllere göre İsmail Heniyye başkanlığında Hamas’ın kurduğu onuncu Filistin hükümetinin başarısızlığı için Fetih liderleri her türlü engel ve sorunu çıkarmaya başladı.