Fethullah Gülen'den Yeni Açıklamalar

Fethullah Gülen'den Yeni Açıklamalar

Hakkında açılan "Örgüt" soruşturmalarına sert tepki gösteren Fethullah Gülen "Bazı densizler incir çekirdeği nevinden meseleleri mevzu yaparak 'Acaba bunlarla bunlara örgüt diyebilir miyiz?' düşüncesine daldılar" dedi.

Amerika'da sohbetlerine devam eden Fethullah Gülen, hakkında açılan soruşturmalara sert tepki gösterdi, "Bazı densizler incir çekirdeği mevinden meseleleri mevzu yaparak 'Acaba bununla bunlara örgüt diyebilir miyiz?' düşüncesine daldılar" dedi.

Amerika'da yaptığı sohbette, tarihin her döneminde insanların ızdıraplara maruz kaldığını anlatan Fethullah Gülen sohbetinde şunları söyledi:

"KENDİ DURUMUNUZDAN ŞÜPHE DUYMANIZ LAZIM"

"Şayet en mübarek insanlar hırpalanmışlarsa, preslerden geçmişlerse, dibeklerde adeta dövülmüşlerse ve siz bundan âzâde, vâreste tutuluyorsanız, bence kendi durumunuzdan şüphe duymanız lazım"

Paralel yapılanma soruşturmaları dolayısıyla cezaevine girenler için de dua eden Gülen, “Allahım, medrese-i Yusufiye misafirlerini salıver ve onları en çabuk zamanda sevdiklerine kavuştur!.. Bazılarınız çeker, bazılarınız da onların çektiğini paylaşır, onların ızdıraplarını ruhunda duyar; yapılması gerekli olan şeyler mevzuunda bir küheylan gibi şahlanır, bir üveyk gibi kanatlanır Allah’ın izni inâyetiyle; işte o zaman paylaşıyor demektir.

"10 MİLYON AİLEYİ"

Evet, birileri içeride medrese-i Yusufiye yaşarlar; berikiler de dışarıda oturur kalkar onlara dua ederler: “Onları en çabuk zamanda, çok rahatlıkla salıver Allahım! Salıver ve onlarla beraber bir sürü aileyi, kırk bin tane aileyi, elli bin tane aileyi, yüz bin tane aileyi; belki on milyon aileyi sevindir Allahım!” Bu on milyon ailenin sevinmesi, mele-i âlânın sakinlerinin de sevinmesi demektir. Bu arada bir şirzime-i kalîl “Niye böyle oldu?” diye üzülecekler. İnşaallah, iman ediyorlarsa Allah’a, o üzülme de onların günahlarına kefaret olur. Biz onu da düşünürüz: Allah onların da günahlarına kefaret olabilecek şeylere onları hidayet eylesin. Genel ahlakımız bu!..

"BAZI DENSİZLER"

Geçtiğimiz yıl "Evlerine ateşler salsın" diyerek gündemi sarsan açıklamasını "Mülaane (Karşılıklı lanetleşme) olarak tanımlayan Gülen, son sohbetinde de bu konuya değindi:

"Bazı densizler bir mülâaneyi, bir mübâheleyi, bir muhâveleyi beddua kabul edip böyle bir meseleden dolayı, incir çekirdeği nevinden meseleleri dava mevzuu yaparak, “Acaba bununla bunlara bir örgüt diyebilir miyiz?” düşüncesine daldılar. Bu yaptıkları mesâvîden dolayı bize düşen şey “Allahım bunlara da hidayet eyle!” demektir. Bir de sabredemediğimiz takdirde “Allah Allah, cinnetin bu seviyesi de varmış!.” demektir. Ama ben bu mülahazaya girmenizi de istemem"