Fethullah Gülen'den Yeni Açıklama-VİDEO

Fethullah Gülen'den Yeni Açıklama-VİDEO

Fethullah Gülen, Ekrem Dumanlı gözaltında alınmasıyla ilgili olarak ilk kez konuştu...

Fethullah Gülen, 17 Aralık operasyonunun yıldönümü olan bugün yayımlanan sohbetinde, 14 Aralık operasyonunda gözaltına alınan Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca için ilk kez konuştu.

Hakkında kırmızı bülten hazırlandığı iddiasıyla ilgili de yorum yapan Fethullah Gülen, meydan okudu: "Kırımızı bülten hazırlarlarsa ne hoş ama katiyen bilmeliler ki, hakiki mü’minler hiçbir zaman nifak düşüncesi karşısında eğilmemişler."

RÜZGAR ONU İSTEDİĞİ GİBİ SAVURUR

'Nağme: Ashâb-ı Uhdûd ve Bir Ölüp Bin Dirilenler' başlıklı sohbetine başlarken adeta Cemaat'ten ayrılanlara mesaj gönderen Fethullah Gülen, "Değişik rüzgarlar, fırtınalar karşısında eğilen, bükülen, devrilen sağa sola saçılan insanın, nerede duracağı belli olmaz. Bir kere ağacı dalından kopup yere düştü mü yaprak, rüzgar onu istediği gibi savurur, bir kere daha savurur. Önemli olan durduğu yerde sağlam kale olmak" dedi.

EKREM DUMANLI'NIN YERİNDE OLMAYI ARZU EDEN ÇOK

14 Aralık operasyonunda gözaltına alınanlarla ilgili ilk kez konuşan Fethullah Gülen, Cemaat'te Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca'nın yerinde olmak isteyen çok insan olduğunu belirterek adeta meydan okudu:

"Zannediyorum şimdi Ekrem Bey’in yerinde, Hidayet Bey’in yerinde ve onların arkadaşlarının yerlerinde olmayı arzu eden çok insan vardır. 'Onlara oldu da Cenâb-ı Hak neden bu lütfu bizden esirgedi?' Hâşâ, Allah esirgemez. Acaba zaafımıza binaen mi Cenâb-ı Hak bizi öyle bir şeye maruz bırakmadı? Zayıf mıydık acaba? Biz göz dolduran bir tavır, bir durum sergilemedik mi acaba bize gelmedi bu mesele?"

KIRMIZI BÜLTEN HAZIRLASINLAR, NE HOŞ

14 Aralık operasyonun bir numara şüphelisi olarak gösterilen Fethullah Gülen'in yakalanması için kırmızı bülten mi hazırlandığı iddia edilmişti. Bu konu hakkında da konuşan Fethullah Gülen, adeta meydan okudu:

Bu arada, istidradî şunu da diyeyim: Kırmızı bülten falan.. tuttururlarsa, ederlerse şayet fe ni’me ve bihâ (ne güzel ve hoş, baş göz üstüne)!.. Ama bütün bunlarla bir sindirme meselesi hedefleniyorsa, katiyen bilmeliler ki, hakiki mü’minler hiçbir zaman nifak düşüncesi karşısında eğilmemişler, hele secdeye asla kapanmamışlar, hep dimdik durmuşlardır Allah’ın izni ve inâyetiyle!..

İŞTE FETHULLAH GÜLEN'İN O SÖZLERİ...

 

İnternethaber