Fethullah Gülen'den Hatip Dicle'ye kaset yanıtı

Fethullah Gülen'den Hatip Dicle'ye kaset yanıtı

Hatip Dicle'nin "Fethullah Gülen'in sesinden bana dinletilen bir kaset oldu" açıklamasını Gülen, avukatı aracılığıyla yalanladı.Fethullah Gülen'in avukatı Nurullah Albayrak, eski Demokrasi Partisi (DEP) milletvekili Hatip Dicle'nin açıklamalarını yalanlad

Fethullah Gülen'in avukatı Nurullah Albayrak, eski Demokrasi Partisi (DEP) milletvekili Hatip Dicle'nin açıklamalarını yalanladı. Albayrak, çözüm sürecini baltalamak için görüşme yapıldığı iddialarının gerçek dışı ve maksatlı bir çarpıtma girişimi olduğunu belirtirken,“Müvekkilim, hiç kimsenin yüksek sesle çözüm süreci hakkında fikir beyan etmediği bir ortamda ‘Hayır sulhtadır, sulh her zaman hayırlıdır' diyerek desteğini açıkça ortaya koymuştur”İfadelerini kullandı.

fethullah-gülenden-hatip-dicleye-kaset-yaniti.jpg

Albayrak, iddialarla ilgili yasal sürecin başlatılacağını duyurdu.

Zaman gazetesinde yer alan, Avukat Albayrak'ın yazılı açıklaması şu şekilde:

MAKSATLI BİR ÇARPITMA GİRİŞİMİ

Bugün bazı yayın organlarında Hatip Dicle tarafından, müvekkilim Sayın Fethullah Gülen tarafından ‘Çözüm sürecini baltalamak için görüşme yapıldığı' iddiasına yer verilmiştir. Bu iddialar gerçek dışı olduğu gibi maksatlı bir çarpıtma girişimidir.

Müvekkilim,hiç kimsenin yüksek sesle çözüm süreci hakkında fikir beyan etmediği bir ortamda ‘Hayır sulhtadır, sulh her zaman hayırlıdır' diyerek desteğini açıkça ortaya koymuştur. Ayrıca, çözüm sürecinin başında ‘Sulh-u umumîyi temin etmeye çalışmak ve barış içinde beraberce yaşanabileceğini ortaya koymak lazımdır”diyen müvekkilim, Alevî Sünnî, Kürt, Türk, Laz Çerkez… şeklinde bölünüp parçalanmak istenen insanımız arasında sulh temin etmek için elden gelen her şeyin yapılması, gerekirse kan kusulması ama “kızılcık şerbeti içmiştim” denilmesi gerektiğini ifade etmiştir. Bu şekilde açıkça sürece desteğiniortaya koymasına rağmen müvekkilimin ve Camianın süreci sabote ettiği iddiası insafsızca yapılan suçlamadan başka bir şey değildir.

MÜVEKKİLİM HAYATI BOYUNCA KARDEŞLİĞİ SAVUNDU

Hakkın ve hukukun üstünlüğüne inanan vicdan ve izan sahibi herkes, hayatı boyunca barışı, kardeşliği, insanlığı, hoşgörü ve diyalogu savunmuş, toplumsal problemlerin çözümünde çatışma yerine diyalogu öne çıkarmış olan müvekkilimin ve camia mensuplarının çözüm sürecini sabote ettiği iddiasını kabul etmeyecektir.

İnsanlığa hizmet etmekten başka bir düşüncesi olmayan müvekkilime ve Camia mensuplarına iftira atmak suretiyle, yıpratmaya çalışanların amaçlarının ne olduğunun takdirini kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz. İddialarla ilgili olarak da yasal süreç başlatılacaktır.

HATİP DİCLE NE DEMİŞTİ?

A Haber'de Sevilay Yükselir'in moderatörlüğünde yayınlanan Yüzde Yüz Siyaset programı bu hafta Diyarbakır'daydı. Abdurrahman Şimşek, Fidel Okan ve Kezban Hatemi'nin katılımıyla gerçekleşen Yüzde Yüz Siyaset'e bu hafta Demokratik Toplum Kongresi Eş Başkanı Hatip Dicle ve Dicle Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Vahap Coşkun konuk oldu.

Hatip Dicle, çözüm sürecini itibarsızlaştırılması talimatı verdiği iddia edilen Gülen'in ses kaydının kendisine dinletildiğini söyledi.

Hatip Dicle, Doğu ve Güneydoğu'daki "paralel örgüt yapılanması"na dikkat çekerek Bingöl saldırısı konusunda şüpheleri olduğunu söyledi.

DTK Eş Başkanı Hatip Dicle, Doğu ve Güneydoğu'daki paralel örgüt yapılanması ve Kobani olaylarının arka planını anlattı. İşte paralel örgütle ilgili Hatip Dicle'den önemli açıklamalar...

ÇÖZÜM SÜRECİ MUTLAKA KAZANACAKTIR

Acı günler yaşadık. Çözüm sürecini sabote etmek isteyenler var ama çözüm süreci mutlaka kazanacak. Barışı inşaa etmek çok zordur büyük emek ister ben inanıyorum bunu sonunda başaracağız. Sayın Cumhurbaşkanı bu süreç devam edecek dediği zaman Öcalan İmralı'dan devam dediği zaman bu süreç devam edecektir.

BANA GÜLEN'İN ÇÖZÜM SÜRECİNİ BALTALAMAK İÇİN YAPTIĞI SES KAYDINI DİNLETİLDİ

KCK operasyonlarında 8 bine yakın insan tutuklandı. Siyaset boşluk kabul etmiyor boşluk olduğunda birileri o boşluğu kapatmak istiyor. Fethullah Gülen'in sesinden bana dinletilen bir kaset oldu. O ses kaydında; Doğu ve Güneydoğu'daki kürtlerin kurumlarına girin. Halka yakın dürüst olanları, çözüm sürecine destek verenleri itibarsızlaştırın diyor. Bunu çok açık bir şekilde ben şahsen dinledim. Bu sıralar içerisinde sızmalar olabilir. Bu konu bizim açımızdan çok ciddi bir şekilde ele alınıyor.

PARALEL ÖRGÜT OPERASYONLARI FIRAT'IN ÖTESİNE GEÇMEDİ

Ben hükümeti şu konuda uyarmak istiyorum susurluk sürecinde bir çok gerçek ortaya çıktı. Çok ciddi operasyonlar oldu ama Fırat'ın kıyılarında durdu. Paralel devlet operasyonu da Fırat'ın ötesine geçmedi. Ben hükümetin devlet içerisinde yuvalananlarla ilgili seferberlik ilan etmeli. Bingöl olayı bizi çok kuşkulandırıyor. Bu olayla sayın Başbakan çok çabuk açıklama yaptı. Onları irdelemeliydi.