Fethullah Gülen yıkılmadı ama ıstırap içinde!

Fethullah Gülen yıkılmadı ama ıstırap içinde!

Bugün gazetesi yazarı Nazlı Ilıcak, Habertürk yazarı Ruşen Çakır'a verdiği röportajda Fethullah Gülen'in ıstırap içinde olduğunu söyledi.

17-25 Aralık operasyonları sonrası Sabah gazetesindeki görevinden ayrılarak cemaate yakın Bugün gazetesine geçen Nazlı Ilıcak'tan çarpıcı açıklamalar geldi.

Habertürk gazetesinden Ruşen Çakır'a konuşan Nazlı Ilıcak, ABD'de yaşayan Fethullah Gülen'in yaşanan son gelişmeler nedeniyle 'Istırap içinde' olduğunu söyledi.

"Cemaat Recep Tayyip Erdoğan'a alternatif birini çıkarabilir mi?" sorusuna ise Ilıcak, "Bu aşamada görmüyorum. 2015 seçimlerini beklemek lazım"yorumunda bulundu.

Ilıcak'ın açıklamalarında öne çıkan bölümler şöyle:

Fethullah Gülen'i yıllar önce ABD'de bir kez gördüğünü söyleyen Nazlı Ilıcak, yaşanan son gelişmeler sonrası Gülen'in ıstırap içinde olduğunu söyledi ve şöyle devam etti:

"Bir kere çok büyük bir ıstırap içinde olabileceğini düşünüyorum. Kendisi hassas bir insan. Bütün hayatını bu tarz eğitim, hizmet faaliyetlerine adamış biridir. Yol arkadaşlığı yaptığı, dindar bildiği insanlar tarafından bu kadar hakarete uğraması karşısında büyük bir hüzün ve ıstırap duyduğunu, Allah'a sığındığını düşünüyorum. Cemaat'ten tanıdığım insanlar da Allah'tan güç alarak direniyorlar. Öyle yıkılmışlık içinde değil ama büyük bir ıstırap içinde oldukları kanaatindeyim."