Fethullah Gülen Son Sohbetinde itiraf mı Etti?

Fethullah Gülen Son Sohbetinde itiraf mı Etti?

Fethullah Gülen son Bamteli sohbetinde yaptığı açıklamalarla 'devlete sızmayı' itiraf mı etti?

Fethullah Gülen geçtiğimiz pazartesi günü yayınlanan son “Bamteli” sohbetinde nihayet “devlete sızma” iddiaları ile ilgili yaptığı açıklamalar yankı uyandırdı.
KPSS davası sorularının sızdırılması davasında Gülen Cemaati'ne yakın isimlerin adının geçmesi ve emniyet ve yargı içindeki Gülen yapılanması "devlete sızma" iddialarını gündeme getirdi.
GÜLEN: SIZMA DEĞİL HAKKINI ARAMA

"Mihneti Zevk Edinmişlerin Yolu" başlıklı son sahbetinde Gülen şunları söyledi:
"Bir milletin ferdi, kendi milleti için var olan müesseselere sızmaz; hakkıdır, girer oraya. Bir insan kendi ülkesinde bir yere giriyorsa, hayatın değişik birimlerinde yer alıyorsa, buna “sızma” denmez. Buna sızma diyen kimseler, kendileri sızmışlardır da ondan dolayı öyle diyorlardır. “Âlemi nasıl bilirsin? Kendin gibi!..” Ona “sızma” denmez; ona,” hakkını arama” denir, ona “kendi olma” denir, ona “ülkesini yabancılara, sızmışlara kaptırmama” denir."
"HERKES HAK ARAMA İDDİASI İLE DEVLETİ ELE GEÇİRMEYE KALKARSA"

İşte bu açıklamalar bir dönem Cemaat'in içinde etkin görevlerde Star yazarı Hüseyin Gülerce'nin hedefindeydi. Bu açıklamaları itiraf olarak gören yazar, hocanın sınavlarda kopya çekmenin fetvasını verdiğini yazdı.
Yazar, "Gülen'in itirafı" başlıklı bugünkü köşesinde "Herkes hak arama iddiası ile devleti ele geçirmeye kalkarsa, liyakat esası nasıl yerine getirilecek? Hele bu “hak arayıcılar” belli bir yerden talimat alıyorlarsa, seçimlere, halkın hür iradesiyle yöneticilerini belirlemesine ne gerek var?" diye soruyor.