Fethullah Gülen Hakkında Bomba CIA İddiası

Fethullah Gülen Hakkında Bomba CIA İddiası

"CIA onu ABD'ye getirdi ve ne tesadüf ki CIA merkezinin hemen yanı başında bir eve yerleştirdi."

ABD-Türkiye arasındaki gizli görüşmeleri deşifre ettiği için iki ülkeden de dışlanan ve FBI muhbirlik davasına muhatap tutulan gazeteci Sibel Edmonds'ın ilginç Fethullah Gülen analizini Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür bugünkü köşesinde değerlendirdi.

Edmonds, "1997'den sonra CIA Gülen'i oyuna dahil etti. CIA onu ABD'ye getirdi ve ne tesadüf ki CIA merkezinin hemen yanı başında bir eve yerleştirdi." dedi.

İşte Mahmut Övür'ün bugünkü köşe yazısı:

(...) 
ABD'de yaşayan Sibel Edmonds'un söyledikleri ve tespitleri bir hayli ilginç. Edmonds sıradan biri değil, 11 Eylül 2001 saldırılarından sonra söyledikleri o kadar çarpıcıydı ki, Kongre'de kurulan komisyona ifade verdiği gibi ünlü 60 Dakika Programı'nın da konuğu olmuştu. Kendisini Türk-Amerikan olarak tanıtan Edmonds, bir İran Azerisi.

1988'de ABD'ye gider ve George Washington Üniversitesi'nde Ceza Hukuku ve Psikoloji eğitimi alır.

11 Eylül saldırılarından beş gün sonra da FBI'da Türkçe, Azerice ve Farsça çevirmen olarak işe girer.

Ve tanınmasına yol açan olay da bundan sonra yaşanır.

Nisan 2001'de FBI'ya Usame Bin Ladin'in ABD'de dört-beş şehre uçakla saldıracağına ilişkin istihbarat gelir. Ama FBI bunu ilgili yerlere bildirmez. Edmonds bunu fark eder etmez üstlerine bildirir. Ancak üstleri de bir şey yapmaz. O da durumu kamuoyuna açıklar ve ortalık karışır.

İşte FBI'yı içeriden bilen Sibel Edmonds'un kısa geçmişi böyle. Edmonds, Gülen Cemaati'yle ilgili de ilginç analizlere imza atan bir isim. Son analizinde Türkiye'de olup bitenleri bir "CIA operasyonu" olarak değerlendiriyor ve şu tespiti yapıyor:

"Gülen sadece bir sembol. Asıl önemli olan, bu sembolün arkasındaki güç, yani CIA, yani ABD silah sanayisi. CIA'nın yapmak istediği, söz konusu ülkeyi tamamen kontrol altına almak, iç ve dış politikasını yönetmekti. 1997'den sonra CIA Gülen'i oyuna dahil etti. CIA onu ABD'ye getirdi ve ne tesadüf ki CIA merkezinin hemen yanı başında bir eve yerleştirdi."

Edmonds, kavganın nedenini de özet olarak şöyle anlatıyor: "Erdoğan değişmiş, aşırı güven kazanmıştı. Erdoğan'daki bu aşırı güven sadece bir neden. Diğer bir neden de Erdoğan'ın İsrail'e karşı sert tutumu, sözünü geçirebiliyor görüntüsüydü."

Bundan sonra Başbakan Erdoğan'a karşı bir kampanya başladı. Asıl amacın AK Parti iktidarını devirme planı olduğunu söyleyenEdmonds, planın başarılı olup olmayacağına ilişkin ise şunları söylüyor: 

"Türkiye, Mısır ya da Libya'dan tamamen farklı bir ülkedir, dinamikleri çok çok farklıdır. Öncelikle, Türk insanı gerçekten de farkındalığı yüksek bir kitledir. Aptallar için tasarlanmış iki partili sistem, Türkiye'de çalışmaz. Burada bilinç düzeyi son derece yüksek bir halk kitlesinden bahsediyoruz. Eğitimli ve düşünen insanların olduğu bir ülkede bu kadar kolay oyunlar sergileyemezsiniz. Bu çok zordur. Türk halkı gözünü açık tutmaya devam etmeli."