Fethi El-Kar’avi: Arap Ülkeleri Abbas'dan Memnun Değil

Fethi El-Kar’avi: Arap Ülkeleri Abbas'dan Memnun Değil

Milletvekili El-Kar’avi yaptığı açıklamada, “Mahmud Abbas’ın yerine geçecek kişi için Arap ülkeleriyle uluslararası çevreler arayış içine girdi

Milletvekili El-Kar’avi yaptığı açıklamada, “Mahmud Abbas’ın yerine geçecek kişi için Arap ülkeleriyle uluslararası çevreler arayış içine girdi. Önümüzdeki dönem için bu makama oturacak birçok kişi görünüyor. Tabii bu Arap ülkeleri Mahmud Abbas’tan daha fazla taviz verecek ve işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirecek birini arıyor” dedi.

Bölgede ağırlığı olan bazı Arap devletlerinin herkesten çok İsrail ile ilişkileri normalleştirmeyi istediklerine dikkat çeken El-Kar’avi, bu durumun onların Abbas sonrası için niçin bu kadar hassas davrandıklarını açıkladığını ifade etti.

Hamas liderlerinden El-Kar’avi yaptığı açıklamanın devamında, Filistin Yönetimi'nin siyasi ve ekonomik kayıp yaşadığına ve şiddetli bir kriz içinde olduğuna işaret ederek, bu durumun Abbas’a alternatif arayışlarını hızlandırdığını kaydetti.

Filistin halkından çok işgal rejimi ve Siyonist toplumun çıkarları için çalışan Mahmud Abbas’ın misyonunu tamamladığı gözüküyor. Onun yerine üstlendiği misyonu sürdürecek birinin geçmesini işgal rejimi kadar Amerika, Avrupa ve Arap ülkeleri de istiyor.