Ferguson polisi soruşturulacak

Ferguson polisi soruşturulacak

ABD Adalet Bakanlığı, protestoculara karşı aşırı güç kullanmakla eleştirilen Ferguson polisi hakkında kapsamlı bir soruşturma başlatmaya hazırlanıyor.

ABD Adalet Bakanlığının, Missouri eyaletindeki St. Louis kentinin Ferguson Mahallesi'nde geçen ay siyahi genç Michael Brown'ın beyaz bir polis tarafından öldürülmesi sonrası düzenlenen protestolarda eylemcilere karşı aşırı güç kullanmakla eleştirilen Ferguson polis teşkilatı hakkında kapsamlı bir soruşturma başlatmaya hazırlandığı bildirildi.

İlk olarak Washington Post gazetesinin duyurduğu, Amerikan basınında yer alan haberlere göre, Adalet Bakanlığının sivil haklar dairesi tarafından başlatılması planlanan soruşturmada, önleme, gözaltına alma, güç kullanımı, polis memurlarının aldığı eğitim gibi hususlar dahil olmak üzere, polis teşkilatının uygulamaları mercek altına alınacak.

Soruşturmada, önceki hadiselerin ve polisle alakalı şikayetlerin değerlendirileceği, Ferguson polisinin uygulamalarının federal yasaları ya da ABD anayasasını ihlal edip etmediğine bakılacağı belirtildi.

Missouri eyaleti yetkililerinin, soruşturma planlarından haberdar edildiği ve Adalet Bakanlığının bugün konuyla ilgili bir açıklama yapabileceği de kaydediliyor.

ABD'de St. Louis kentinin Ferguson Mahallesi'nde silahsız siyahi Michael Brown'ın polis tarafından öldürülmesinin ardından ülke genelinde protesto gösterileri düzenlenmiş, 19 Ağustos'ta Ferguson yakınlarında göstericilerle polis arasındaki gerginliği görüntüleyen AA muhabiri Bilgin Şaşmaz da polisin sert müdahalesine maruz kalmış ve yaklaşık 6 saat gözaltında tutulmuştu..

(AA)