Felçli kız sürekli onu sayıklıyor

Felçli kız sürekli onu sayıklıyor

İsrail saldırılarında boynundan aşağısı felç olan Maha, kaybettiği annesini sayıklıyor.

İsrail'in düzenlediği saldırıda omurgasına isabet eden şarapnel parçasısıyla boynundan aşağısı felç olan 7 yaşındaki Maha, ŞifaHastanesi'nde acısını unutarak kaybettiği annesini sayıklıyor.

 

Saldırılarda annesi ile büyük ve küçük kız kardeşlerini kaybeden Maha, kendisine refakat eden halası Hediye'yi çağırarak, yaşlı gözlerle "Hala annemin resmi nerede onu çok özledim" diyor.

Hala Hediye, Maha'nın ailesinin 7 ferdini kaybettiği günü şöyle anlattı:

"Evlerinin bulunduğu Şucaiyye Mahallesi'ne 19 gün önce saat 4 sularında İsrail ordusu havadan ve karadan saldırılar düzenledi. İsrail'in gelişigüzel düzenlediği saldırılarda, Maha'nın ailesinin yaşadığı ev de vuruldu."

"İsrail, yaralıları almak için gelen ambulansı vurdu"

Maha'nın babası Hamid'in evdekileri kurtarmak için ambulansı ve Kızılhaç Örgütünü çağırdığını ancak "İsrail'in yaralıları almak için evin önüne gelen ambulansı da vurduğunu" belirten Hediye, artık çaresiz kalan yaralıların İsrail'in Şucaiyye'yi askeri bölge ilan etmesinin ardından tek tek evden çıktığını ifade etti.

Hediye, evden en son geride 7 ceset bırakarak Hamid'in çıktığını ve hiç hareket etmediği için babasının Maha'yı da ölü sandığını aktardı. Hediye, Maha'nın o gün 9 saatten uzun süre evdeki cesetlerin arasında kaldığını ancak sonra yaşadığı fark edilerek hastaneye getirildiğini dile getirdi.

Hediye, "Maha'nın 2 kolu ve 2 bacağı felçli. Zorlukla konuşuyor ve sürekli annesi ile kardeşleri için ağlıyor. Maha'nın durumu ağır. Gazze'de tedavi olması çok güç" diye konuştu.

"Gazze'de kalırsa ameliyatları gecikecek"

Hastanenin Beyin ve Sinir Cerrahisi Servisi Şefi ve Maha'nın da doktoru olan Basil Bekir, "Maha'nın 4 uzvu da felçli, şarapnel parçası omuriliğine isabet ettiği için hiçbir şekilde hareket edemiyor. Durumunun düzelmesi için birçok ameliyat yapılması gerekiyor. Gazze'de kalırsa imkanların yetersiz olması nedeniyle ameliyatları gecikecek" dedi.

Bekir, Maha'nın tamamen iyileşmesinin zor olduğunu, annesini ve kardeşlerini de kaybetmiş olması nedeniyle "psikolojisinin de ciddi biçimde bozulduğunu SÖYLEDİ