Fehmi Koru: Kışladan Kimse Ayrılmasın Emri  Neden Yok ?

Fehmi Koru: Kışladan Kimse Ayrılmasın Emri Neden Yok ?

Gazeteci Fehmi Koru, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili açıklamalarını değerlendirdi.

O.K. rümuzlu binbaşının 15 Temmuz günü darbe girişimini ihbar etmesine değinen Koru, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Orgeneral Hulusi Akar arasındaki görüşmeye ilişkin değerlendirmelerine yazısında şu şekilde yer verdi:"O. K. rümuzlu binbaşı, 15 Temmuz günü, saat 14.20 sularında, MİT'in kapısına kadar giderek, ordudaki olağanüstülüğü duyurmuştu; MİT'e sadece "Hakan Fidan kaçırılacak" mı demiş, yoksa hazırlığın bir ‘darbe' hazırlığı olduğunu da söylemiş mi?

 

MİT Müsteşarı önce yardımcısını 2. Başkan ile görüşmesi için Genelkurmay'a gönderiyor; 2. Başkan'ın sunumuyla ihbardan haberdar olan Org. Akar MİT Müsteşarı Fidan'ı karargâha çağırıyor.

'AKSAKALLI'NIN SÖZÜNÜ ETTİĞİ TEDBİR ÖNEMLİ'

"İkisinin görüşmesiyle muğlak alan ortadan kaldırılmış ve hazırlığın bir ‘darbe' girişimi olduğu kanaatiyle bazı tedbirler uygulamaya konulmuştur.

O tedbirler arasında Özel Kuvvetler Komutanı Korg. Zekai Aksakallı'nın sözünü ettiği ‘kışladan kimse ayrılmasın emri' neden yok?

 

dan 250 cana mal olacak kargaşalar yaşanmayabileceği için o tedbir önemli.

 

Hatırlayalım Korg. Aksakallı'nın yazılı olarak verdiği tanık ifadesini:

"TSK'da kriz ve olağanüstü durumlarda ilk haber alınır alınmaz ‘personel kışlayı terk etmesin' emri verilir. Birlik komutanları kışlalarında mesaiye devam eder. Her zaman uygulanan bu temel ve basit kural 15 Temmuz 2016'da ilk haber alındığı zaman uygulanmamıştır. Uygulansaydı darbe girişimi baştan açığa çıkardı."

Sorulsa iyi olacak bu hayati soruyu Genelkurmay Başkanı Org. Akar'a nedense yöneltmemiş Darbe Komisyonu…"