Fehmi Koru: Bugün Seçim Olsa...

Fehmi Koru: Bugün Seçim Olsa...

Fehmi Koru, bugün cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılması halinde kazanacak kişinin belli olduğunu söyledi.

Gazeteci Fehmi Koru, kaleme aldığı son yazısında bugün cumhurbaşkanlığı seçiminin yapılması halinde kazanacak kişinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olacağını söyledi.

İŞTE KORU’NUN YAZISINDAKİ İLGİLİ BÖLÜM:

Cumhurbaşkanlığı seçimi için de her parti bugüne kadar güçlü adaylar çıkardı; Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ilk kez yapılan iki turlu seçimde cumhurbaşkanlığını rakiplerine fark atarak ilk turda kazandı.

Önümüzdeki yılın Kasım ayında yapılması beklenen seçimde de aynı başarının tekrarlanmaması için hiçbir sebep yok. Kamuoyu yoklamaları iki parti (AK Parti ve MHP) tarafından şimdiden aday gösterilen Tayyip Erdoğan’ın yeniden seçilebileceğine işaret ediyor.

Erdoğan’ın partisini çok aşan bir popülerliği var. MetroPoll araştırma kuruluşunun Mart ayı ‘Türkiye’nin Nabzı’ raporunda yer alan kümeleme analizine göre, AK Parti’ye oy verenlerin yüzde 78.6’sı, bunu Tayyip Erdoğan için yapıyorlar. Toplumun yarısı (49.8) Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı görevini yapış tarzını onaylıyor. Onaylayanlar içerisinde oyunu CHP’ye, HDP’ye vermiş olanlar da var.

Durum bu.

Bugün seçim olsa büyük ihtimalle cumhurbaşkanlığına kimin seçileceği, hangi partinin iktidar olmayı başaracağı hemen hemen belli.