Fatih Altaylı'dan Başbakan İtirafı

Fatih Altaylı'dan Başbakan İtirafı

Fatih Altaylı, Gezi olayları sırasında Başbakan Erdoğan ile yaptığı program nedeniyle çok tepki aldığını söyledi. Altaylı, o programla ilgili de bomba bir bilgi verdi

İnternete düşen ses kayıtları nedeniyle son günlerin en çok konuşulan isimlerinden birisi olan Fatih Altaylı, CNN Türk'te Cüneyt Özdemir'in sorularını yanıtladı.

Medyanın Hükümetin baskısı altında olduğunu dile getiren Fatih Altaylı, Gezi olayları sırasında Başbakan Erdoğan ile yaptığı program nedeniyle çok tepki gördüğünü söyledi. Altaylı o program teklifini kendisinin yapmadığını, Başbakan Erdoğan'dan geldiğini söyledi. Fatih Altaylı "Orada istifa edebilirdim" dedi.

Fatih Altaylı şunları söyledi: "Başbakan’ın katıldığı program için teklif benden gelmedi. Onlardan geldi. Orada istifa edebilirdim. Belki de etmeliydim."

"Herkese alkolik diyemezsiniz dedim.’ Size oy veriyorlar bazıları dedim. ’Bana oy veriyorlarsa alkolik değiller’ dedi. ‘İki ayyaş’ derken Atatürk ve İnönü’yü mü kastediyorsunuz dedim. ‘Hayır’ dedi. Hiçbirimizin birbirimizden farkı yok. Hepimize baskı var. Özel sohbetlerimizde bunları birbirimize ifade etmiyor muyuz. Medyaya baskı nedir başka türlü? Rica ederiz bunları kullanmaz mısınız mı diyorlar sanıyorlardı. Ben kürsüden fırça yerken neden kimse arayıp sormuyordu? Ben kürsüden fırça yiyorum suçlu oluyorum. Telefon dinlemelerinde baskı yapıldığında yine suçlu oluyorum. Bir karar versinler. Biz Türkiye’de inim inim inleyen bir grubuz. Türkiye’nin bugün içinde bulunduğu total rezaletin sorumlusu ben miyim? Ben olabildiğince onurlu bir şekilde bu gazeteyi çıkarmaya çalışıyorum. Bugün gazetecilik onuru ayaklar altındadır, her gün bir yerlerden talimatlar yağıyor."s