Fatih Altaylı: Coca Cola Yahudi malı değil

Fatih Altaylı: Coca Cola Yahudi malı değil

Fatih Altaylı bugün yayımlanan köşesinde Coca Cola'nın Yahudi malı olduğunu söyleyerek içmek istemeyenlere büyük bir yanılgı içinde olduklarını anlattı.

Fatih Altaylı bugün yayınlanan köşesinde Coca Cola'yı konu aldı. Anadolu'nun bir ilçesinde ünlü bir lokantaya gittiğini anlatan Altaylı, burada bir ailenin Coca Cola'ya olan tepkisini ve yaptığı müdahaleyi anlatıyor. Altaylı Coca Cola'yı Yahudi malı diye içmek istemeyen ve ısrarla başka marka kola isteyen babaya bu markanın aslında Yahudi malı olmadığını şöyle açıklıyor;

İŞTE O KÖŞE YAZISI

''Anadolu'nun bir ilçesinde çok lezzetli yemekleri ile ünlü bir lokantadayım. 
Arkamdaki masada 6 kişilik bir aile yemek yiyor.Baba tipik bir muhafazakâr. 
Sakal, kılık, tarz çok net. Yanında eşi olduğunu tahmin ettiğim bir kadın. Çarşaflı. Başları örtülü iki genç kız. İki de erkek çocuk. Yemekleri masaya gelince iki oğlan "Kola de getirsene" diyorlar garsona. Garson da hemen iki kutu Coca Cola getiriyor. 

''BAŞKA MARKA KOLA GETİR''

Garson tam kutuları açıp servis edecekken baba garsonun kolunu tutuyor. 
"Başka kola getir" diyor. Garson delikanlı anlamıyor. "Başka marka evladım" diyor. Garson "Başka marka yok abi" deyince "Patronu çağır" diyor ve patron kasa arkasındaki koltuğundan zar zor kalkıp geliyor. Belli ki, tanışıyorlar. 

''SATACAKSAN GELMEYELİM BURAYA''

Adam kızgınlıkla "Yahu burada hâlâ bu pisliği satıyorsun. Bunlar bizim düşmanımız. Bunlar Siyonist. Katil. Kan içiriyorsun bize. Satma kardeşim bunu. Satacaksan da biz buraya gelmeyelim artık" diyor. Patron ezilip büzülüyor. Sanki bir katile yardım yataklık yapmakla suçlanıyor gibi. Kızarıyor, "Abi biz bu işlerden anlamayız. Herkes bunu istiyor. Yıllık anlaşma yapıyoruz. Bize de bir sürü malzeme veriyorlar. Şimdi 'Satmıyorum' desem bir sürü zararım olacak. Ne yapayım" diyor. Adam ısrarlı "Satma kardeşim. Bunların zararı Müslümanlara" diyor. 

''COCA COLA'NIN SAHİBİ KİM BİLİYOR MUSUNUZ''

Dayanamayıp konuya giriyorum. "Bir şey söyleyebilir miyim?" diyorum. 
Hepsi bana dönüyor. Adam "Fatih Altaylı mı?" diye soruyor. "Evet" diyorum. 
"Buyrun tabii" diyor. "Kusura bakmayın ne içeceğinize karışmak haddim değil ama kulak misafiri oldum. 'Bunlar Siyonist, bunlar İslam düşmanı' dediniz ya, Coca Cola'nın sahibi kim biliyor musunuz?" diye soruyorum. 
Gayet kendinden emin. "Yahudiler" diyor. Gülüyorum. 

''ŞİRKET KATAR EMİRİ'NİN''

"Bakın," diyorum "Coca Cola halka açık bir şirket. Hisselerinin yüzde 80'i yüz binlerce küçük yatırımcıda. Yüzde 20'ye yakını ise hemen hemen eşit olarak 5 kişiye ait. Bu 5 kişinin 2'si yani o dev şirketin hemen hemen yüzde onu kimin biliyor musunuz" diyorum. "Kimin?" diyor. 
"Yüzde 5'e yakını Katar Emiri'nin. Yüzde 5'e yakını da Suudi Arbistan'ın en zengin ailelerinden Olayan Ailesi'nin. Yani şirketi kontrol eden hisselerin büyük bölümü Müslüman Araplarda" diye açıklıyorum. 

''İNANMIYORSANIZ ARAŞTIRIN''

"Yok canım" diyor. "İnanmıyorsanız araştırın" diyorum. 
"Estağfurullah ama yine de araştıracağım" diyor. 
Araştırdı mı bilmiyorum. Ama araştırdıysa bulduğundan çok da memnun olmadığından eminim.