Fas'tan Aksaya Destek

Fas'tan Aksaya Destek

Dün gece Mescidi Aksa’ya destek için toplanan binlerce Faslı Müslüman, işgal rejiminin Mescidi Aksa baskınlarını lanetleyerek, hükümetten işgalciyle ilişki kurmayı yasaklayan kanun çıkarmasını talep etti.

Dün gece Mescidi  Aksa’ya destek için toplanan binlerce Faslı Müslüman, işgal rejiminin Mescidi Aksa baskınlarını lanetleyerek, hükümetten işgalciyle ilişki kurmayı yasaklayan kanun çıkarmasını talep etti.
 
İşgalcinin saldırılarını kınayan dövizler taşıyan Faslılar, Mescidi Aksa direnişini selamladıklarını, direnişçilerin yanında olduklarını, Aksa’nın bölünemeyeceğini haykırdılar.

Gösteride konuşan Filistin İçin Ulusal Çalışma Grubu Koordinatörü Abdulkadir El-İlmi, “Siyonist işgalcinin Mescid Aksa’yı zaman ve mekan olarak bölme girişimi aslında Mescidi Aksa'nın tümünü ele geçirmek içindir. İsrail’i her yönüyle boykot etmeye çağırıyoruz. İsrail'le ilişki kurmak, ilişkileri normalleştirmek onun cinayetlerine ortak olmaktır” dedi.

Etkinlikte söz alan Sol Blok’tan Abdurrahman Binamr, Fas ve diğer Arap ülkelerinden işgalci İsrail ile ilişkilerini kesmelerini talep etti.

Filistin Direnişine Destek İçin Fas Cemiyeti Başkanı Muhammed Bencilun ise, bütün kesimlerin katıldığı etkinlikle duygusal davranmak istemeyen halkın Filistin’de olup biten karşısında susan herkesi hesaba çekmek istediğini söyledi.

Yönetimde olan Adalet ve Kalkınma Partisi’nin davet kanadı durumunda olan Tevhid ve Islah Hareketi Başkanı Abdurrahim Eş-Şeyhi de bir konuşma yaptı. Eş-Şeyhi yaptığı konuşmada, halkların Filistin davasına destek vermeleri ve bu konuda gereken adımları atmaları için hükümetlerine baskı yapmalarını istedi.

“Aksa Bizi Çağırıyor” sloganıyla yapılan etkinliğe Fas’taki birçok sivil toplum kuruluşu destek verdi. 

Fiem