Fas Başbakanı:Terörün Ana Kaynağı Siyonist Düşüncedir

Fas Başbakanı:Terörün Ana Kaynağı Siyonist Düşüncedir

Fas başbakanı Abdülilah Benkiran bölgedeki terörün ana kaynağının siyonist düşünce olduğu söyledi...

Siyonist işgal yönetiminin Filistinlilerin yaşama haklarını tamamen ortadan kaldırmak istediğini dile getiren Fas başbakanı Abdülilah Benkiran, bölgede terörün ana kaynaklarından birinin de siyonist düşünce olduğuna dikkat çekti. Benkiran, Arap toplumlarının son yıllarda karşı karşıya olduğu birtakım aşırılıkların arka planında da terör ve ihtilafların sebeplerini oluşturma temeli üzere siyaset üreten siyonist düşüncenin yer aldığını ifade etti.

Fas Başbakanı Abdülilah Benkiran, Fas'ın ünlü turistik şehri Daru'l-beyza (Kazablanka)'da düzenlenen 21. Uluslararası Kitap Fuarı'nın açılışı münasebetiyle yaptığı konuşmada; "Nasıl bugün Fas yahudi vatandaşlarının haklarını koruyorsa Filistin de yahudi dinine mensup vatandaşlarından dolayı sıkıntıya girmeyecektir" diyerek asıl sorunun ırk ayrımı ve kendi ırkından olmayanların tamamen tasfiye edilmesi (apartheit) anlayışına dayanan siyonist felsefeden kaynaklandığını vurguladı.

Benkiran konuşmasında terörün geleceğinin olmadığını ancak bölgenin geleceği açısından dökücü bir tehlike niteliği taşıdığını dile getirerek onun karanlık düşüncesine karşı kültür meşalesini ve kafaları aydınlatan düşünce unsurunu kullanmak gerektiğini ifade etti.

Benkiran kendilerinin de bu konuda örnek ortaya koymaya çalıştıklarını, kültürde, dinde, siyasette ve daha başka alanlarda çeşitliliğe kapıyı açık tutmak istediklerini söyledi.

 

fiem