Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Farkında mısınız?

Eskiden yoğ idi, iş bu rivayet yeni çıktı..

Siyasi oportünizm işte böyle bir şey. İlkesiz, günübirlik, “gayeye giden her yol meşrudur”, “Düşmanımın düşmanı benim dostumdur” mantığı ile yapılan bir siyaset..

Şimdilik seçim heyecanı içinde “yedikleri haltın” farkında değiller, ama akılları başlarına geldiğinde ya pişman olacaklar ya da bu oportünizm, onları yarın başka vadilere savuracak.. Vicdanları onları rahat bırakmayacak. Akılları hep bu savrulmaya takılacak. Yedikleri haltı meşrulaştırmak için kendilerine birtakım bahaneler uyduracak ya da bulundukları yerden kopacaklar..

Evet, bu kalabalıkların savruldukları hiçlik vadisinde, hiçbir değere inanmayan, hayata küsmüş, ya da ar-namus damarı çatlamış, herkesle birlik olabilecek, ilkesiz, kaba, azgın, maceraperest insanlara daha çok rastlayabileceksiniz..

Farkında mısınız, tarihinde ilk kez CHP “Atatürk, laiklik, irtica, Anıtkabir” demeden bir seçim kampanyası yürüttü..

Farkında mısınız, soğuk savaşın vuruşan kanatları, birbirlerini, sol/sosyalist/komünist ve faşistdiye suçlayan taraflar, ortak bir seçim kampanyası yürüttüler.. CHP MHP’li aday gösterdi,MHP’liler CHP’ye oy verdiler..

Farkında mısınız, cemaat, hani sözde Ergenekon davasında savcılık, yargıçlık yapıyordu, bu seçimde “cemaat”, “Ergenekonun avukatları” ile işbirliği yaptı!

Farkında mısınız, Devlet Bahçeli bu seçimde milliyetçilikten, Kürtlerden, terörden söz etmedi..

Farkında mısınız, Kılıçdaroğlu bu seçimlerde Gezi Parkı’ndan, çevrecilikten hiç söz etmedi..

Farkında mısınız, CHP gibi ulusalcı ve laikçi bir parti, Mustafa Kemal’e Deccal diyen bir gelenekten gelen (böyle dediklerini eski CHP’liler iddia ediyordu), bir dini hareketin peşine takılıp, dini bir grubla birlikte ortak bir siyasi cephede buluştu..

Farkında mısınız, Esed’le ve İran’la diyalog kuran SP, bu seçimlerde aynı zamanda İran karşıtı cemaatle de dirsek teması kurdu..

Farkında mısınız, BBP; CHP, MHP ve uluslararası sistemin içinde yer aldığı bir hareketle dirsek teması kurarak, AK Parti’ye karşı oluşturulan bir koalisyonun içinde yer alarak, AK Parti’nin karşısında yer aldı..

Farkında mısınız, AK Parti dışında diğer bütün partiler, Türkiye’nin birçok ilinde % sıfırla başlayan oylar aldılar..

Farkında mısınız, CHP Akdeniz’deki başkanlıklarını kaybetti.

Farkında mısınız, AK Parti, geçen yerel seçimlere göre, kaybettiği il ve ilçe başkanlıkları olsa da oy kaybettiği hemen hemen hiçbir il ya da ilçe olmadı! CHP’nin ya da MHP’nin kazandığı bölgelerde ise, CHP ya da MHP’nin büyük oranda oy kaybına uğradığı görüldü. 

Farkında mısınız, bu seçimde CHP-MHP ve BDP dışında diğerleri, gizli bir seçim ittifakı oluşturdular ve bir oy havuzu oluşturdular..

Farkında mısınız, bağımsız Türkiye, milli değerler, hepsi havada kaldı. Uluslararası bir sistemin parçası oldular.. Tıpkı Susurluk’ta kaza yapan otomobildekiler gibi farklı insanlar aynı parantezin içine girdiler.. Tarikatçısı, Alevisi, Sünnisi, dindarı, laiki, milliyetçisi, solcusu, sosyalisti, masonu, Ergenekoncusu, Mafyöz tipler…”

Farkında mısınız, cemaat İran’a şiddetle karşı idi ama Suriye üzerinden İran’la dolaylı bir ittifak sağlayan solcu CHP ile cemaati bir araya getiren güçlü irade hangi irade idi!

Farkında mısınız, hani cemaat siyaset dışı bir topluluktu! Cemaat Mavi Marmara konusunda İsrail yönetimi ile uzlaşma çağrısı yapıyordu ama, kendisi bütün esbabı cefasını toplayıp, iktidara karşı savaş açtı!

Farkında mısınız, AK Parti’den hâlâ istifalar oluyor. İstifa edenlerin kiminin kaseti ve dosyası var, kimi cemaatin kasası, muhasebecisi.. AK Parti’nin çevrede cemaatçi izi sürerken kendi içindekilerden haberi var mı? Bu garabeti görmemek mümkün mü?

Farkında mısınız, yolsuzluk bahanesi ile AK Parti’nin üzerine yürüyen cemaat, İstanbul’da, bir zamanlar Kılıçdaroğlu’nun elinde yolsuzluk dosyaları ile dolaştığı Sarıgül’ü destekleme çağrısı yaptı..

Farkında mısınız, cemaat en büyük yolsuzlukların ağababası olan malum sermaye grubları ile ananas pazarlığı yapıyordu..

Farkında mısınız, kamu bankasında kayıtdışı işlem yapıldığını söyleyen cemaat, kendisiTürkiye’nin her yerinde her ay milyonlarca TL’yi dosyalayıp, kayıtdışı yollarla transfer etti, yurtdışı hesaplara aktardı ve aktarmaya devam ediyor. Himmet adı altında toplanan paralar Valilik ve Emniyete bağlı araçlarla transfer edildi!

Farkında mısınız, AK Parti, Erdoğan, Davutoğlu, MİT Müsteşarı ve İran’a karşı saldırıya geçen cemaat, herkese karşı hoşgörülü olmaya devam ederken, Vatikan, İsrailCIA veMOSSAD ile diyalog ve işbirliğini sürdürürken, hemen hemen hiçbir İslami grubla diyalog ve işbirliği içinde hareket etmiyor.. İsrail’e ses çıkarmazken, Mısır’da ya da İslam coğrafyasında yaşananlar karşısında sessiz kalırken; AK Parti’ye ve zorlama komplo teorileri ile AK Parti’yleİran arasında ilişki kurmaya çalışarak, İran’a karşı öfke kusmaya devam ediyor..

Farkında mısınız, birileri Türkiye’ye karşı “topyekûn bir savaş” başlattı.. Seçimi kaybettiler, ama durmuyorlar. Seçim sonuçlarını tartışmalı hale getirmek için daha önce hazırladıkları planı uyguluyorlar.. Gezicileri, öğrencileri, belli grubları sokağa çekerek iktidarı köşeye sıkıştırmaya çalışıyorlar..

Farkında mısınız, karşımızda Dışişleri Bakanlığı’ndaki gizli görüşmeleri dinleyen ve basına sızdıran, MİT’e operasyon yapan, devletin içine sızmış, devleti ele geçirmeye çalışan  bir çete var.. Ve bunlar AK Parti içinde de varlar ve muhalefeti kontrol edebiliyorlar..

Düşünebiliyor musunuz, eğer bu çete hedefine ulaşsaydı, Erdoğan’a, Davutoğlu’na ve MİTMüsteşarı’na ne yapacaklarını?

Görüyorsunuz değil mi? Bu yapı, Türkiye’ye karşı örtülü bir savaş veren uluslararası bir yapınınTürkiye’deki taşeronlardır.. 

Selâm ve dua ile..

 

yeniakit

Bu yazı toplam 975 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar