"Faiz Lobisi Güçlenmeden Rahatsız"

"Faiz Lobisi Güçlenmeden Rahatsız"

Dünyaca ünlü Amerikalı ekonomist Perkins, “Faiz lobisi Türkiye'nin güçlenmesinden rahatsız. Türkiye hedefte.'' dedi.

'Bir ekonomik tetikçinin itirafları' kitabının yazarı Amerikalı ekonomist John Perkins, "Lobiler Başbakan Erdoğan'a karşı güçbirliği yaptı" dedi.

24'e konuşan Perkins, faiz lobisinin Türkiye'nin güçlenmesinden rahatsız olduğunu dile getirdi, faiz lobinin kaos için denediği yolları anlattı.

ORGANİZE GRUPLAR VAR

Türkiye üzerine oynanan ekonomik oyunları anlatan John Perkins, Türkiye'nin faiz lobisinin etkisi altında olduğunu belirterek, "Dünyada bazı organize gruplar var ve bu grupların amacı Türkiye'yi karmaşa içine gömmek. Türkiye'nin güçlenmesini istemiyorlar. Türkiye, Orta Doğu ve birçok ülke için model. Bölgede faaliyet gösteren büyük şirketler, bu şirketlerin teokrasisi ve gücü kontrol eden gruplar stratejik konuma sahip olan Türkiye'nin güçlenmesini istemiyor. Bölünmüşlük istiyorlar" dedi.

POLİTİK ZAYIFLIK İSTENİYOR

Erdoğan'a karşı farklı grupların güçbirliği yaptığını gördüklerini belirten Perkins, "Faiz lobisi bunu gerçekten sevecektir. Türkiye'nin politik olarak zayıf olması ve uluslararası arenada yeralamaması, ekmeklerine yağ sürecek. Karmaşa yaratmaya çalışıyorlar" diye konuştu.

ROL MODEL OLUNCA BALTALANMAYA BAŞLANDI

Faiz  lobisinin amaca ulaşmak için bir çok yol denediğini belirten Jhon Perkins, şunları söyledi: "Bu lobinin kullanabileceği o kadar çok yol var ki. Gösterileri muhalefeti finanse ederler, partileri farklı yönlere iterler. ABD üzerinden örnek vereyim. Şu anda faiz lobisi, hem cumhuriyetçileri hem demokratları aynı şekilde destekliyor. Birine evet diyen birine hayır diyerek senatoyu kilitliyorlar. Kanunların değişmesini istemiyorlar. Kongrenin çıkmaza girmiş olması, büyük şirketlerin işine geliyor ve bence burada da benzeri olaylar yaşanıyor. İstanbul, Asya ve Avrupa arasında bir köprü ve bir rol model olmak için, ilham vermek için büyük bir potansiyel var. Bu kasıtlı olarak baltalandı diye düşünüyorum. Büyük şirketler Türkiye'nin güçlü olmasını istemiyorlar. Tabi Avrupanın da bence Türkiye'nin önünde hala Orta Doğu lideri olmak için önemli bir fırsat var diye düşünüyorum. Bunu başarabilmek için insanların bir araya gelmesi ve topyekun hareket etmesi lazım. Bu nasıl olacak bilemiyorum ama bu günleri görmek isterim."