Faillerin kısa Sürede Ykalanmasından Yanayız

Faillerin kısa Sürede Ykalanmasından Yanayız

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Esenyurt'taki MHP seçim bürosunun açılışındaki silahlı saldırıya ilişkin, "Kısa süre içerisinde bu faillerin yakalanması ve yargıya çıkarılmasından yanayız" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Esenyurt'taki MHP seçim bürosunun açılışındaki silahlı saldırıda hayatını kaybeden Cengiz Akyıldız'ın cenaze törenine katılmak için geldiği İstanbul'da, partisinin il başkanlığını ziyaret etti.

Ziyaretin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bahçeli, Esenyurt'ta seçim bürosu açılışı sırasında düzenlenen saldırıda, MHP İstanbul il teşkilatının basın işlerinden sorumlu dava arkadaşlarının Hakk'ın rahmetine kavuştuğunu, 5 dava arkadaşlarının ise yaralandığını hatırlattı.

Bahçeli, bir soru üzerine, kendisini arayan İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın emniyetin çalışmaları ile ulaşılan nokta hakkında samimi, açık, dürüstçe bilgi verdiğini ifade etti.

İçişleri Bakanı Ala'nın, kısa süre içinde faillerin açıklanması yolunda bir basın duyurusu yapmak isteyebileceğine işaret eden Bahçeli, "Onların bu çalışmalarına bizim müdahil olmamız doğru değildir. Fakat kısa süre içerisinde bu faillerin yakalanması ve yargıya çıkarılmasından yanayız" diye konuştu.

Bahçeli, Olaya ilişkin emniyet zaafiyeti bulunup bulunmadığına ilişkin soruya şu yanıtı verdi:

"Bu tür olaylar her zaman olabiliyor. Siyasi yönden oluyor, faaliyetler sırasında oluyor, başka amaçlara yönelik olarak olabiliyor. Basın, ahlaki yönden en doğru haberi vermek mecburiyetindedir. Eğer basın halkı aldatacak, farklı yönlere yönlendirecek bir açıklamada bulunuyorsa, Türkiye'nin baş belası medya demektir. Dün akşamdan bu yana, bazı medya mensupları veya medya yöneticileri karşıt görüşlü grupların çatışması olarak ifade ediyor ve adi bir suç olayı da olarak göstermeye çalışıyor. Bu karşıt gruplar kimlerdir? Bana şimdi sorarsanız 'Karşıt gruplar kimlerdir?' Esenyurt'taki olayda, Milliyetçi Hareket Partisi ve Ülkücü Harekettir. Peki diğeri kimdir? Diğeri medyadır, PKK'dır ve PKK ile iş birliği yapanlardır. Bu sebepten dolayı karşıt gruplar cümlesini her zaman kullanarak olayı basite indirmek, Milliyetçi Hareket Partisi'ni bir başkalarının seviyesine düşürmek alçaklığından, medya kurtulmalıdır. Bunu bu kadar kesin ifade ediyorum. Bundan sonra Milliyetçi Hareket Partisinin karşıtı, PKK'dır ve medyadır."

Bahçeli, saldırganların kimler olduğuna dair bir bilginin kendilerine ulaşıp ulaşmadığına yönelik soruyu ise, "Bunu İçişleri Bakanını gördüğünüzde sorunuz" şeklinde yanıtladı.

Devlet Bahçeli, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in bugün basında yer alan, "Seçime 15 gün kala bazı suikastler olabilir" şeklindeki ifadelerinin hatırlatılarak, görüşlerinin sorulması üzerine, Melik Gökçek'in kendisinin muhatabı olmadığını söyledi.