Facebook'a ''toplu dava''

Facebook'a ''toplu dava''

Sosyal paylaşım sitesi Facebook hakkında, ABD'de, özel mesajları kendi menfaatine kullandığı iddiasıyla ''Toplu dava'' açıldı.

NEW YORK
 
ABD'nin California eyaletinde iki Facebook kullanıcısı, Amerika'daki tüm kullanıcılar adında Facebook'a, üyelerinin özel mesajlarını kendi menfaatleri doğrultusunda bazı firmalarla paylaştığı gerekçesiyle ''Toplu dava'' açtı.
 
Dava, Silikon Vadisi'nin bağlı olduğu California Kuzey Bölgesi'ndeki ABD Bölge Mahkemesi'nde açılırken, Facebook'un, kullanıcıların özel mesajlarındaki bilgileri reklam ve pazarlama firmalarıyla paylaştığı iddiasına yer verilerek, California özel gizlilik yasalarını ve Elektronik İletişim Gizlilik Kanunu'nu ihlal ettiği ileri sürüldü.
 
ABD'deki Facebook kullanıcıları adına,  Matthew Campbell ve Michael Hurley'ın yaptığı dava başvurusuna göre, Facebook, kullanıcıların bilgisi olmadan URL'leri tarıyor. Dava dilekçesinde Facebook'tan her ihlal için 100, zarar gördüğünü belirten her kullanıcı için de 10 bin dolar  tazminat isteniyor.
 
Konuya ilişkin Facebook sözcülüğünden yapılan açıkamada ise ''Suçlamaların yersiz olduğuna ve kendimizi kuvvetlice savunacağımıza inanıyoruz'' ifadesi kullanıldı.