Facebook Filistin'e Destek Veren Sayfaları Kapattı

Facebook Filistin'e Destek Veren Sayfaları Kapattı

Filistin içerikli sayfalara karşı işgalden yana tavır almaya devam eden Facebook, Filistin merkezli iki sayfayı daha kapattı.

Filistin direnişine destek veren, Filistin halkının hak ve hukukunu savunan sayfalara karşı düşmanca tutumunu sürdüren Facebook idaresi, Filistin Yönetimi zindanlarında bulunan siyasi tutukluların haberlerini ve durumlarını takip eden sayfa ile Er-Risale sayfasını kapattı.


Esir Yakınları Komitesi yaptığı açıklamada Filistin Yönetiminin Batı Yaka’daki bireylere ve evlere yönelik hak ihlallerinin yanında özgürlükleri kısıtlama girişimlerini takip eden bir sayfa oldukları halde Facebook idaresinin sayfalarını kapattığını belirtti.


Esir yakınları, Facebook idaresinin tamamıyla hukuki olan sayfalarını kapatmakla kendini özgürlüklere yönelik ihlalleri gerçekleştiren baskıcı rejimlerle aynı kefeye koyduğunu ifade etti.


Batı Yaka’daki Filistin Yönetimi güçlerinin özgürlükleri ihlal eden baskılarını ve uygulamalarını deşifre etmeye devam edeceklerini hatırlatan komite, Facebook idaresinin daha önce de birkaç kez sayfalarını kapattığını kaydetti.


Komite okuyucuların bundan sonra yeni açtıkları https://web.facebook.com/lajnat.mo3taqalin1/?_rdc=1&_rdr adresinden kendilerini takip edebileceklerini duyurdu. Diğer taraftan Filistin içerikli sayfalara yönelik savaşını sürdüren Facebook, Er-Risale müessesesinin sayfasını da kapattı.


Er-Risale müessesesi yaptığı açıklamada, Facebook idaresinin sayfayı kapatmasını kınadı ve işgal rejimin cinayetlerini ortaya çıkarak Filistin halkını savunmaya, baskı ve zorluklara rağmen üstlendikleri misyon ve sorumluluğu yerine getirmeye devam edeceklerini ifade etti.


Siyonist işgal rejimine karşı yayın yaptıkları ve işlediği cinayetleri ortaya çıkardıkları için Facebook idaresi 2018 yılında 60 sayfanın yanında 100 kişisel hesabı da kapattı.