F.Gülen Fuat Avni İddialarını Yalanladı

F.Gülen Fuat Avni İddialarını Yalanladı

Fethullah Gülen’in avukatı bir açıklama yaparak Fuatavni’nin iddialarını yalanladı.

Aylarca Fuatavni üzerinden yasadışı dinleme kayıtlarını ve görüntülerini yayınlayan Paralel örgütün “Fuatavni’nin bizimle alakası yok, kaset yayınlayan alçaktır” şeklinde açıklama yapması dikkatlerden kaçmadı. 
Peki kim bu Fuatavni?
Bir dönem Gülen'e en yakın isimler olan Hüseyin Gülerce ve Latif Erdoğan'a göre Fuat Avni Fethullah Gülen ve üst kadrosu tarafından yönetilen bir hesap. Latif Erdoğan'ın ifadesi ile "Emre Uslu gibi kiralanmış kalemler" bu trafikte ön planda olsa da üst akıl Fethullah Gülen. 
Fuatavni'nin özel yazışmalarının ortaya çıkmayacağını düşünerek rahat hareket eden paralel yapı, bütün darbe planlarının ortaya çıkması ile birlikte meseleyi sulandırarak kamuoyunu yanlış yönlendirmeye çalışıyor. 
AYLARCA YASA DIŞI DİNLEME YAYINLAYIP ŞİMDİ İNKAR EDİYORLAR
Bir basın açıklaması yapan Fethullah Gülen'in avukatı Nurullah Albayrak, Akşam ve Star gazetelerinde yayınlanan ve Fuatavni tarafından yazılan tweetleri yalanladı. Bu görüşmelerin bir tanesinde CHP'li 45 kişinin kasetinin Cemaatin elinde olduğu, bu yüzden CHP'nin Cemaate karşı gelemediği yazılıydı. Fethullah Gülen haberlere ilişkin avukatı Nurullah Albayrak aracılığıyla yazılı basın açıklaması yapan Gülen, "İftira" dedi. Fethullah Gülen ayrıca, 30 Mart öncesi AK Parti'ye konuşma kasetleri üzerinden yapılan şantajı unutmuş gibi "Mahrem görüntüleri kaydetmek, şantaj yapmak alçaklıktır" dedi. 
Kaynak : Sabah