F-4'ler 2020'ye Kadar Kalacak

F-4'ler 2020'ye Kadar Kalacak

Bakanlar Kurulu'nda F-4'lerin kazaları masaya yatırıldı. Arınç toplantı sonrasında, F-4'lerin 2020'ye kadar görevde kalacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 19 Ocak’taki toplantının ardından Bakanlar Kurulu’nu dün de ikinci Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda topladı.

SÜRPRİZ KONUK OLMUŞTU

49 gün sonraki ikinci toplantı da bir önceki buluşmada olduğu gibi MGK toplantısının da olduğu salonda yapıldı. Üç yeni bakanın ilk kez katıldığı toplantıda, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk de hazır bulundu. Günün sürpriz konuğu ise Akın Öztürk olmuştu. 

EĞİT-DONAT GÖRÜŞÜLDÜ

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akar, 22 Şubat’ta gerçekleştirilen ve Süleyman Şah Türbesi ile Saygı Karakolu’nun Eşme Köyü’ne taşındığı Şah Fırat operasyonu ile ilgili brifing verdi. Orgeneral Akar, Türk askerinin nöbet tuttuğu Eşme’deki yeni türbe ve karakol yapımında gelinen son durumu aktardı. Ayrıca, IŞİD’le mücadele kapsamında Suriyeli muhalifler için başlatılan eğit-donat faaliyetlerinin detayları kabineyle paylaşıldı.

ÖZTÜRK RAPOR SUNDU

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Öztürk de son dönemde meydana gelen kazalarla herkesi üzen F-4 savaş uçakları ile ilgili brifing verdi. Öztürk kazalar hakkında kaza kırım ekibinin raporlarını sundu.

SORUN TEKNİK DEĞİL

Çözüm süreci kabinin ana gündemleri arasında yer aldı. 9 saat süren toplantının ardından Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç açıklama yaptı. İki komutanın F-4'ler konusunda brifing verdiğini hatırlatan Arınç "Modernize edilen uçakların 2020’ye kadar envanterde kullanılması devam edecektir. (Konya'daki kaza) Şu anda tahmini olarak varılan kanaat, uçağın teknik sebeplerle düşmediği konusunda düğümlenmektedir. Ama asıl sebebi soruşturmaların sonucunda hep birlikte göreceğiz"dedi.

2030'A KADAR KULLANILABİLİR DURUMDALAR

Emekli Hava Korgeneral Erdoğan Karakuş, uçak kazalarının yaşandığı günlerde yaptığı açıklamada, "Ben lojistik komutanıyken, 10 yıl önce, bu uçakların modernize edileceklerini belirlemek için çalışma yapıldı. Uçağı devre dışı bırakırken bakılan, kanatlar, iniş takımları, gövde ömürleridir. 10 yıl önce yapılan çalışmada çıkan sonuç şudur; bu uçakların gövde ömürleri, 2030’ların daha ilerisindeki bir tarihe kadar gidebiliyordu. Uçakların eskiliği olmaz" demişti.