Ezidiler: IŞİD Kızlarımızı 5 Bin Dolara Araplara Satıyor

Ezidiler: IŞİD Kızlarımızı 5 Bin Dolara Araplara Satıyor

IŞİD zulmünden kaçarak Şırnak'ın Silopi İlçesi'ne sığınan Ezdilerin sayısı her geçen gün artarken, bölgede yaşanan vahşetle ilgili çarpıcı detaylar gün yüzüne çıkıyor.

ŞİD'in ele geçirdiği Sincar'dan (Şengal) kaçarak Şırnak'ın Silopi İlçesi'ne sığınan Ezdileler'den Bekir İlyas, 500'e yakın kadın ve kızın IŞİD üyeleri tarafından kaçırıldığını iddia ederek, "Kimi esir alındı, kimi kuma olarak satıldı. Genç kızlarımız ise Arap yarımadasına götürüldü. Burada zenginlere 5 bin dolar gibi paraya satılmaya başlandı. Bu dramı hiç kimse görmüyor mu?" dedi.

TÜRKİYE KUCAK AÇTI

IŞİD'ın ele geçirildiği Sincar'dan kaçıp, günlerce süren zorlu yolculuğun ardından Şırnak'ın Silopi İlçesi'ne sığınan Ezdilerin sayısı her geçen gün artıyor. Silopi belediyesi öncülüğünde kurulan yardım komisyon başkanlığı, yeni çadırlar kurmaya devam ediyor. Mültecilerin kaldığı alanda şu ana kadar 2 bin kişinin yerleştiği belirtildi. Çadırlarda bin 200 civarında Ezidi ailenin yerleştirildiği, 800 kişinin ise ilçe merkezinde yaşadığı belirtildi. Dün sağlık taramasından geçirilen Ezidilerin ihtiyaçları için tuvaletler yapıldı. Çadırların bazılarına ise vantilatörler yerleştirildi. Her gün 3 öğün yemek verilen Ezidiler, kendilerine gösterilen ilgiden memnun kaldıklarını dile getirdi.



Silopili İdris Yusufoğlu, beraberinde getirdiği tahtadan yapılmış beşikleri bebekleri olan ailelere ücretsiz dağıtarak, "Sosyal paylaşım sitesinde, burada kalan çocukların beşikleri olmadığını gördüm. Ben de bir nebze katkım olsun diye böyle bir yardımda bulundum" dedi.

"KIZLARIMIZ 5 BİN DOLARA ARAPLARA SATILIYOR"

Şincar'dan kaçan Ezdilerden Bekir İlyas, 500'e yakın kadın ve kızın IŞİD üyeleri tarafından kaçırıldığını iddia ederek şunları söyledi: "Kimi esir alındı, kimi kuma olarak satıldı. Genç kızlarımız ise Arap yarımadasına götürüldü. Burada zenginlere 5 bin dolar gibi paraya satılmaya başlandı. Bu dramı hiç kimse görmüyor mu? IŞİD'liler halkın arasına karışarak çok sayıda kadın ve çocuğu öldürdü. Kadınlarımızın çoğunu kaçırdı. 3 gün boyunca Şengal Dağı'nda kaldık. Yemek ve su yoktu. Taşların üzerinde yatıyorduk. PKK'nın açtığı güvenlik koridorundan Suriye'nin Rojava bölgesine geçtik. Rojava'dan buraya geçiş yaptık. Silopi halkı bize çok yardımcı oldu. Her türlü ihtiyacımız karşılanıyor."

GÖNÜLLÜ DOKTORLAR SAĞLIK TARAMASINDAN GEÇİRDİ

Cizre Belediyesi'ne ait Cizre Mobil Sağlık Aracı'nda görevli Doktor Serdar Savda, 7 kişilik gönüllü doktorla birlikte Ezidileri sağlık taramasından geçirdiklerini söyledi. Sevda, "7 kişilik gönüllü doktor arkadaşlar ile birlikte Şengal'den buraya sığınan Ezidi ailelerini ücretsiz olarak muayene ediyor, sağlık taramasından geçiriyoruz. Takipli hastalar ve kronik hastaları hastaneye sevk ediyoruz. Şu ana kadar ciddi bir hastalık söz konusu olmadı. En fazla soğuk algınlığı, ishal ve