Ez-Zehhar: Cehennemi bir Planı Bozduk

Ez-Zehhar: Cehennemi bir Planı Bozduk

Hamas liderlerinden Mahmud ​Ez-Zehhar, "Dönüş yürüyüşleri Gazze’ye karşı planlanan cehennemi bir planı bozdu" açıklamasında bulundu.

Hamas liderlerinden Mahmud ​Ez-Zehhar, "Dönüş yürüyüşleri Gazze’ye karşı planlanan cehennemi bir planı bozdu" açıklamasında bulundu.İslamî Direniş Hareketi Hamas liderlerinden Mahmud Ez-Zehhar, Büyük Dönüş Yürüyüşlerine iştirak edip 1948’de işgal edilmiş Filistin topraklarına yürüyen Gazze halkının Gazze’ye yönelik cehennemi bir planı bozduğunu söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi’ne açıkalmada bulunan Ez-Zehhar “Kirli plana göre memur maaşları tamamıyla kesilecek, Gazze’ye ilaç ve sağlık malzemelerinin girişi engellenecek, eğitim ve tarım sektörlerine gereken malzemelerin geçişi de engellenecekti. Bütün bunlar Yüzyılın Anlaşması’nın hayata geçirilmesi için ön adımlardı” dedi.

Hamas’ın önde gelen liderlerinden Ez-Zehhar açıklamasında bu uygulamaların temelde Gazze halkının direniş programından vazgeçmesini ve direnişe karşı ayaklanmasını sağlamayı hedeflediğini belirterek, “Ancak sonuç olarak Allah’ın iradesi Gazze halkı ve yürüyüşlere katılan insanların eliyle gerçekleşti. Halk bütün gücüyle sınırda işgale karşı direnmek için yollara çıktı” ifadelerinde bulunda.

Ez-Zehhar ayrıca, ABD Başkanı Donald Trump’ın yolunu takip eden, işgalciyle onun piyon ve yardımcılarıyla Filistin halkına karşı komplo kuranlara çıkarı için yardım edenlerin de hezimetin bir parçası olacaklarını kaydetti.

 

 

Kaynak : Milli Gazete