Ez-Zearir: Filistinli Esirler  Direnişin Fedakarlık Tablosu

Ez-Zearir: Filistinli Esirler Direnişin Fedakarlık Tablosu

Ez-Zearir, Siyonist işgal rejimi zindanlarında bulunan Filistinli esirlerin Filistin halkının direniş ve fedakarlık tablosu olduğunu belirterek, davalarının bütün Filistin halkının üzerinde birleştiği ilkelerden biri olduğunu söyledi.

Milletvekili Basim Ez-Zearir, Siyonist işgal rejimi zindanlarında bulunan Filistinli esirlerin Filistin halkının direniş ve fedakarlık tablosu olduğunu belirterek, davalarının bütün Filistin halkının üzerinde birleştiği ilkelerden biri olduğunu söyledi.

Ez-Zearir esirlerin açlık grevlerinin ve taleplerinin hak olduğunu, adil dava ve taleplerinde yanlarında olmanın ise bütün bileşenleriyle Filistin halkının üzerinde bir hak olduğunu ifade etti.

19. gününe giren açlık grevi direnişiyle ilgili basın açıklaması yapan El-Halil milletvekili Basim Ez-Zearir, Siyonist rejimin esirlerin haklarını gasp etmesinin, onlara her türlü zulüm ve baskıyı reva görmesinin esirleri açlık greviyle karşı koymaya zorladığını, esirlerin bu direnişleriyle işgalciye parmaklıklar arkasındaki aslanlar olduklarını dolayısıyla iradelerini kıramayacağını gösterdiklerini söyledi.

Ez-Zearir açıklamasında 'işgal rejimi esirlerin açlık grevinde kazanacağı zaferin ve taleplerini kabul ettirmenin ne anlama geldiğini, Netanyahu hükümetinin kibrini kırma ve burnunu yere sürtmenin neye tekabül ettiğini, cezaevlerinde dengeleri nasıl değiştireceğini çok iyi biliyor. Dolayısıyla talepleri reddediyor ve esirlere zulmetmeye devam ediyor. Bu konuda her türlü hak, hukuk, kanun ve insan haklarını görmezlikten geliyor' ifadelerinde bulundu.

Ez-Zearir Filistin halkına çağrıda bulunarak, Filistinli esirlerin kahramanlıklarına yakışır bir destekte bulunmalarını istedi.