" Eylemler İntifadayı Bastırmaya Çalışanlara Bir Mesajdır”

" Eylemler İntifadayı Bastırmaya Çalışanlara Bir Mesajdır”

Bedran: “Devam Eden Eylemler İntifadayı Bastırmaya Çalışanlara Bir Mesajdır”

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) sözcüsü Husam Bedran, Batı Yaka ve Kudüs’te en son meydana gelen araçlı eylemlerin, Filistin halkının direniş ve intifadayla hakkını geri alma ve işgalciyi topraklarından çıkarma ısrarını ortaya koyduğunu söyledi.
 
Dün meydana gelen ve ikisi ağır dokuz Siyonist askerin yaralanmasıyla sonuçlanan eylemlerden sonra açıklama yapan Hamas lideri Bedran, “Bu eylemler intifadayı bastırmak veya kuşatmak isteyenlere güçlü bir mesajdır. Herkese bu konudaki kararın halkın elinde olduğunu gösterdi. Eylemler, hiç kimsenin bu halkın umutlarını kırmak ve hakkını elinden almak için karşısına dikilip durma yetkisine sahip olmadığını gösterdi” dedi.
 
İşgal güçlerine daha nitelikli ve acıtıcı darbelerin indirilmesini isteyen Bedran, Filistin halkından da daha çok eylem yapmasını talep etti.
 
Dün işgal altındaki Kudüs ve Batı Yaka’nın El-Halil şehrinin kuzeyinde bulunan Beyt Ummar beldesinde işgal askerlerine yönelik yapılan iki ayrı araçlı eylemde aralarında subayların da olduğu 9 kişi yaralandı. Eylemi yapan Fadi El-Hasip ile Ömer Ez-Zeaik ise işgal askerlerinin ateşiyle şehit oldular. 
 Kaynak : Filistin Haber