"Eylemler Hamas'ı Güçlendiriyor, Abbas'ı Zayıflatıyor"

"Eylemler Hamas'ı Güçlendiriyor, Abbas'ı Zayıflatıyor"

Filistin halkının işgalcilere yönelik eylemleri kahramanlık olarak gördüğünü belirten Haaretz: Batı Yaka Eylemleri Hamas'ı Güçlendiriyor Filistin Yönetimini Zayıflatıyor


Siyonistlere ait Haaretz gazetesi bugünkü (18 Aralık Salı) sayısında yayınladığı bir yorumda Batı Yaka bölgesinde son dönemde yeniden alevlenen direniş ateşinin ve gerçekleştirilen eylemlerin Hamas'ın gücünü artırdığına Filistin Yönetimi'nin ve onun başındaki Mahmud Abbas'ın gücünü ise zayıflattığına dikkat çekti.

Haaretz gazetesi Araplarla ilgili konularda uzman olan bayan yazarı Amira Has'ın kaleminden yayınladığı yorumunda "Filistin Yönetimi'nin İsrail ordusuyla çatışmaların artmasından korkması konumunu daha da zayıflatıyor. Filistinlilerin nazarında Hamas'ın görünümünü ise daha güçlendiriyor" ifadesine yer verildi.

Yazar bu sonucu, Filistin Yönetimi'nin geçtiğimiz Cuma günü Batı Yaka'nın Ramallah, El-Halil ve Nablus şehrinde gerçekleştirilen ve Filistin Yönetimi tarafından dağıtılan gösterilerden çıkarmanın mümkün olduğunu ifade etti. Yazar Filistin Yönetimi'nin bu şekilde halkla karşı karşıya gelmesinin, Filistin Yönetimi'nin siyasi gücünün zayıfladığı ve ekonomik yönden de çok şey kaybettiği bir döneme denk geldiğine dikkat çekti.

Yorumda Filistin halkının yahudi yerleşimcilerin araçlarına ateş açılmasını bir kahramanlık olarak gördüğüne, bu tür eylemlerin artmasının da Hamas'ın görünümünü daha güçlü hale getirdiğine işaret edildi.