Ey Ümmet! Bu Sefer O Başları Yedirme

Ey Ümmet! Bu Sefer O Başları Yedirme

Dilin idamı haksızlıkta susmandır Ey Ümmet! Bu sefer o başları yedirme.

529 liraya varan taksitlerle şehit olma imkanı

Şimdi o çekirdek ailenle gülümsedin. Paçalarını sıvayıp oğlunu sırtına alacağın keyifli bir tatil pozu biriktiriyorsun. Otel odasının numarası 529.

                                                     Büyüyünce insan olacağım baba!

Hesabına para geldi göbeğinle kutladın zaferini 'Ya Bismillah' dedin gittin bankaya, sıra numaran 529

Mağazayı üç kez tavaf ettin, vitrini yokladın o ceketle şöyle cebine bir el atıp artistik patinajlar çekecek hale düşmek istiyorsun heyecanlısın! Sen bir hale düştün ceket kaça düştü 529

Saçında jöle sağanağı, takım elbise dolgusu adamlar geldi aldın götürdün onları. Köşede bir yer kursağına nazır! Şişlenmiş kuzu fişlenmiş açgözlülük yetim tüyünü üşüten süt eksik! Kürdanı aldın vicdanının kovuğunu deşiyorsun. Yedin bitti hesabı istedin kaç 529

O çok sevdiğin dizi oyuncusu sarışını daha büyük bir ekranda seyretmek, Hürrem hatlarında gezmek istiyorsun plazma fikri cazip geldi öyle uygun taksit imkanına hayır diyemezdin kaç dediler 529

Öyle ucuzladık ki 'Allahuekber'i de ucuz secdelerimizde iç ettik. Evet ucuz secde diyorum eğer o secdeye adam gibi gitseydik "529"a otel odasının numarası, banka kuyruğunda sıra numarası, düşen ceket fiyatı, ekran arazisi geniş plazma, göbeğe doldurulacak elyaf hesabı olarak bakmazdık! Boynumuzdaki bu vebal bizi, onların başını vereceği soğuk ipten önce kessin!!!

Ne oldu bize? Yastık ucuna bol yeşilli seccade koysan da, Oturduğun yerden gidecek kafa sayısınca ah etsen de, bu sessizlik Müslümanlığımızın da adamlığımızın da tadilatta olduğunu gösteriyor! Ahkam kasabısın bol bol fetva kesiyorsun lakin gidecek başları tribünden izleyecek kadar gamsız kıyılarda geziniyorsan gözyaşınla çimleri besle!

Eğer bugün kalkmayacaksan şimdiye kadar durduğumuz kıyam da sahte! Bugün haykırmayacaksan boğazını patlattığın o zafer anlarının ucuz kahramanısın!

Senin üzerinden geçmemiş bir tankın, seni ezmemiş bir postalın gamsızıysan ve her mazlum kendi boynundan vurulsun diyecek kadarsak hepimiz keyfimiz bize zehir olsun!

Sadece 'Allah' dedikleri için dar ağacına baş koyacaklar ve sen bu adaletsizliğe ahlaksızlığa kelleni koyup önlerinde durmayacaksan secdeni de imha et!

Eğer cennet için yağmaya hazırlanan yağmur kalabalığı görmek istiyorsan onların yüzüne bak, eğer Esma'yı selamlamaya giden adam kafilesi görmek istiyorsan onların kalplerine in, eğer çocuğunu Allah'a teslim edip onun başında son el izi görmek istiyorsan oradaki babaların burukluğuna bak.. Sen bu duyguların yabancısı riyanın yerlisi olmuşsan anlayamayacaksın!

Üstlerinde ölümlerine biçilen uzun entarileriyle ipe giden iyi adamlar gölgesiz. Sen başlarını  aldığını sanırsın bilmezsin ki o başını koyacak bir secde bulma telaşındadır. Ey Ümmet o başları yedirecek misiniz peki?

Sen bitirdiğini düşünürsün lakin onlar kaldığı yerden devam eder. Sen idam sehpası dersin onlar cennet merdiveni der.

Sen ellerini bağladığını düşünürsün lakin onler ellerini Allah'a uzatır ve sizin bağladıklarınızı Allah çözer. Sen ipe bir baş koymanın derdindesin o cümleten kelime-i şehadetin derdinde. Diyorsunuz ki ölüme de böyle gidilir mi? Gidilir azizim. Öyle bir gidilir ki . Yüzünde senin gaddarlığını delik deşik edecek umarsız bir gülümsemeyle Allah'ın ipine sarılı başı alabiliyorsan al diyen o müthiş sessizliğiyle Abdülkadir Molla gibi gidilir.

Sen "Allah'tan başkasına bu baş eğilmez" sözüne bu denli canlı şehit olan adamları bir arada gördün mü?

İdam edeceklermiş etsinler bu iman secde edecek kaç baş doğurur içinden diyebilecek adamlar gördün mü? Bitmesin diye babalarının son anlarını  yavaş yavaş yutkunan  oğullar gördün mü?

Zalimlerin elinde oyuncak olmaktansa cennette bir zerre olurum diyen, toprağa serilecek bir baş olmayı bir gaddarın önünde eğilmeye tercih eden adamları gördünüz mü?

Dilin idamı haksızlıkta susmandır Ey Ümmet! Senin bir duan o ipte zalimliğin adını sallandırır. Bu sefer yedirme!

Allah'tan başkasına boyun eğmeyeceğiz. Allah'a dikleneni eğik başımla sevindirmeyeceğiz, cennetin büyüklüğü sizin cehenneminizi bastırır diyen adamları  bu sefer yedirme!

Biraz rüzgar alırım biraz rahmet bu ölüm de bizi cennete götürür elbet! Ve onlar Son mısralarını  yazmadan bu şiirine sahip çık! Onları  bu ülke şeyhlerden mollalardan arınmalı diyen medeniyet harabesi modern cellatlar anlamaz! Onu sen anlarsın. Bir duan yoldan çevirir, bir haykırışın ip keser, bir duruşun tersine estirir zalimin yürüyüşünü...

Dilin idamı haksızlıkta susmandır Ey Ümmet! Bu sefer o başları yedirme.

Şimdi vicdan yoklamasını yapılsa 529 Ali orda mısın? 529 Hüseyin orda mısın? 529 Ömer orda mısın? 529 Hasan orda mısın? 529 Esma orda mısın? 529 Musa orda mısın?

Eğer ordaysan Cennet için buradayız diyenleri unutma!!!

Esra Elönü - Haber 7