Evren'in Cenaze Namazında 'Helallik' Protestosu

Evren'in Cenaze Namazında 'Helallik' Protestosu

Kenan Evren için Genelkurmay Karargahı'nda tören düzenlendi. Daha sonra Ahmet Hamdi Akseki Camii'de cenaze namazı kılındı. Cenaze namazı sırasında protesto gösterileri yaşandı

 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren için Genelkurmay Karargahı'nda cenaze töreni düzenlendi.
Gülhane Askeri Tıp Akademisinden (GATA) askeri cenaze aracıyla alınan Evren'in naaşı, Genelkurmay Karargahı'na getirildi. Burada askerlerin omuzlarına alınan naaş, törenin yapılacağı alana taşındı.
Kenan Evren'in Türk bayrağına sarılı naaşı, askerler tarafından katafalka alındı. Katafalkın yanında Evren'in fotoğrafı ve madalyaları yer aldı. Askerlerin cenazenin başında sırayla nöbet tuttuğu törende, saygı geçişi yapıldı.
7. Cumhurbaşkanı Evren'in ailesi ve yakınlarının da katıldığı tören sonunda, Evren'in naaşı, askerlerin omuzunda cenaze aracına konuldu.
Cenaze aracının karargahtan ayrılması sırasında, askerler selam durarak uğurladı.
Kenan Evren'in naaşını taşıyan araç, cenaze namazının kılınacağı Ahmet Akseki Camisi'ne hareket etti.
Buradaki cenaze namazı sırasında protestolar yaşandı. Namazı kılanların arkasında bulunan iki kadın "hakkımı helal etmiyorum. Haram olsun" diye bağırdı. Olay yerindeki güvenlik görevlileri iki kişi oldukları anlaşılan eylemcilere müdahale etti ve alanın uzak tarafına götürdü. 
Genelkurmay Karargahındaki törene, basın mensupları alınmadı.