Evet... Artık yeter!

"Gazze'ye Özgürlük Filosu"na bağlı Mavi Marmara gemisinin yolcuları Antalya'da toplandı. Filistin bayrağı altında rengarenk bir kalabalık.

Türk var, Arap var, Malay var, İspanyol var, İngiliz var... Gazze için / İsrail'e karşı insanlık koalisyonu. Hakperestlerin kalplerine sürur, zalimlerin kalplerine korku.

Gemileri Gazze açıklarında durdurmaya hazırlanan İsrailliler, Aşdot limanında 'sorgulama ve tutuklama tesisi' kuruyorlarmış. Kimleri ne diye sorgulayıp tutuklayacaklar? Hangi gerekçeyle? Nasıl bir suçlamayla? İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Yigal Palmor, "Bunların gayeleri insani yardım değil siyasi propaganda" diyor. Farz edelim ki öyle. "İsrail Gazze'ye Nazilerin Varşova Gettosu'na davrandıkları gibi davranıyor. İnsanlık buna seyirci kalamaz!" diye "siyasi propaganda" yapmak suç mu?

İsrail insanlıkla yüzleşmekten korkuyor. Gerisi laf u güzaf. İsrail Savunma Bakan Yardımcısı Matan Vilnai'nin 'Gazzedekiler için gerekli olan gıda ve sair ihtiyaç maddelerini temin ediyoruz, dolayısıyla orada bir insani kriz yok' şeklindeki açıklaması da laf u güzaf.

İsrail'in insafına terk edilmiş olmaktan daha büyük bir insanlık krizi düşünülebilir mi?

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İstanbul'da düzenlenen "İşgalin Sona Erdirilmesi ve Filistin Devletinin Kurulması" konulu uluslararası toplantıda çarpıcı bir konuşma yaptı. Dedi ki: "Bu stratejik değil insani bir konudur. Her şeyden önce bu insanların güvenlik ve özgürlük haklarını korumalıyız... Filistin modern bir gettoya dönüştürülüyor; Türkiye olarak biz gettolara başından beri karşıyız... Bütün Filistinlilerin diğer insanlarla aynı özgürlük ve güvenlik haklarına sahip olmaları gerekiyor... Artık yeter! Bölgemizin istikrar, refah ve barışa ihtiyacı var. Bunun için bölgemizde istikrarlı, refah içinde yaşayan bir Filistin'e ihtiyacımız var. Başka türlü olamaz!"

"Gazze'ye Özgürlük Filosu"nun mesajı da bu işte.

Artık yeter!

Filistin'e özgürlük! Filistin Filistinlilerindir!

NOT: Antalya limanında bekleyen İHH yardım gemileri dün sabah demir alacaktı, fakat filoya Yunanistan'dan katılacak olan geminin arızlanması yüzünden hareket ertelendi. İnşaallah bu akşam veya yarın

(Perşembe) yola çıkılacak.

Bu yazı toplam 2422 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar