Merve Kavakçı

Merve Kavakçı

ETÖ FETÖ PKK DAEŞ DHKP-C

Hepsi aynı yolun yolcusu olan ve fakat farklı yüzde aktörler. Renk, cins, din, dil, ırk vesaire ayrışsa da destinasyonun sonu örtüşüyor. Harf kombinasyonunu artırmak, değiştirmek, sıraları ile oynamak mümkün, zira bunlar kendi alanlarında sadece birer emsal. Bir terörist vardı, bir süre önce adı zaman zaman anılıyordur. Elif Sultan Kansel, görseniz, okul çocuğu zannedersiniz, kızım senin ne işin var bu işlerde dersiniz, niye yazık ediyorsun kendine, hem dünyanı hem ahiretini mahvediyorsun diye sorarsınız, önce DAEŞ’in bir saldırısı içindeki fail o zannedildi. İntihar bombacısı kendini patlattığında hemen onun adı ekrana yansımıştı. Ailesi morga gitti, gel zaman git zaman bombacının o olmadığı anlaşıldı. Ama belli ki güvenlik güçleri bu kızın bir saldırıda yer alacağının duyumunu almıştı, DHKP-C’li kız sonunda Vatan Caddesindeki emniyetin önündeki polislere ateş açarak intiharını da gerçekleştirdi… Bugün aynı mekanda, Vatan Caddesindeki İstanbul emniyet müdürlüğünde yaşanan katliam bu sefer DAEŞ’in işiydi. Hedef aynı, polis memuru Sinan Acar, katil benzer... Masumları katleden katiller. Normalde birbirlerine zıt gibi gözüken, muhalif addedilen, öyle olması zannı ile hareket edilen, ancak reel siyasette yolları kesişen, kesiştikçe güç birliğine giden, yolunuz yolumuzdur diyen uçlar… Yoksa FETÖ ile ETÖ, yoksa DAEŞ ile PKK hiç beraber olabilir miydi….

Bugün 15 yaşındaki İmam Hatipli Eren’i fındık ağaçlarının arasından uzanan namlusu ile katleden PKK’lı DHKP-C’li de değil midir… Bir HDP’li PKK’lı kadar PKK’lı değil midir… Sahi HDP, bu katliamın neresindedir… Güneydoğu sınırına duvar yapmaya gerek yok diyen FETOcu komutan oradan vatan toprağına sızan PKK’lı ve DAEŞli kadar katil değil midir… ETÖ’ye, gerçek ETÖ’ye, ETO adı altında mağdur edilenleri tenzih ederek, ETO’cu ETÖ’ye henüz sıra gelmedi, ona da gelecektir şüphesiz, kirli defterleri bir bir masaya yatırılacaktır...

Ama bu arada en önemli şey terörün nüanslarıyla beraber, diyalektleriyle birlikte tek bir dilden kaynak bulması. Eğer ki biri, terörle arasında selektif davranırsa kimini kınarken diğeri ile kol kola girerse, yürür ve giderse terörizmin merkezidir.

PKK’ya sahip çıkarken, solculuk diye DHKP-C’li olurken, İslam adına DAEŞ’e göz kırparken asıl olan terörizmin dik alasına sahip çıkmaktır. Unutmayın, bizler unutabiliriz, insan nisyanla maluldür ama, bir Yazan vardır..

yeniakit

Bu yazı toplam 657 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar