Esma'nın Annesi veKardeşi  İçin deTutuklama Kararı

Esma'nın Annesi veKardeşi İçin deTutuklama Kararı

Mısır mahkemesi, Rabiatü El-Adeviyye meydanında başından vurularak şehit edilen Esma’nın annesi Sena ve ağabeyi Enes Biltaci’ye 6 ay hapis cezası verdi.

Mısır mahkemesi, Rabiatü El-Adeviyye meydanında başından vurularak şehit edilen Esma’nın annesi Sena ve ağabeyi Enes Biltaci’ye 6 ay hapis cezası verdi.
 Mahkeme, Tora Cezaevi’nde ‘yetkililere zorluk çıkardıkları’ gerekçesiyle gözaltına alınan ve daha sonra serbest bırakılan Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Sekreteri Muhammed El-Biltaci’nin eşi Sena ve oğlu Enes Biltaci’ye 6 ay hapis cezası verilmesine hükmetti.
 Savcılık, Aralık 2013’te başkent Kahire’deki Tora Cezaevi’nde tutuklu bulunan Biltaci’yi ziyaret etmek istedikleri sırada ‘Yetkililere zorluk çıkarmak’ suçlamasıyla gözaltına alınan eşi ve oğlunun kefaletle serbest bırakılmasına karar vermişti. Kahire Ceza Mahkemesi ise bu kararı kaldırarak Muhammed Biltaci’nin eşi Sena ve oğlu Enes’i 6 ay hapse mahkûm ettiğini duyurdu.
 Bu kararın Muhammed Biltaci’den intikam alma çabalarının bir devamı niteliğinde olduğunu belirten Sena Biltaci, “Biz bu yolda kurban verdik, kendimizi de feda etmeye hazırız. Kızım Esma gibi birçok gencin ve şehidin başladıkları yolu sürdüreceğiz. Ancak ülkemizi özgürlüğüne kavuşturana kadar asla vazgeçmeyeceğiz. Böyle hadiseler bizi daha da güçlendiriyor” dedi.
 Mısır’da, 2013’te Muhammed Mursi ve yönetimine karşı gerçekleştirilen askeri darbenin ardından, İhvan destekçileri Rabiatü El-Adeviyye Meydanı’nda toplanmıştı. Aynı yılın Ağustos ayında polisin sert müdahalesi sonucu çıkan çatışmalarda bine yakın kişi hayatını kaybetmişti. Bu süreçte Rabia meydanında bulunan Muhammed Biltaci’nin kızı Esma, silahla başından vurularak şehit edilmişti.