Eski Vekil Raşit: Mursi İdama Götürülüyor!

Eski Vekil Raşit: Mursi İdama Götürülüyor!

Mısır'daki İhvan Teşkilatı üyesi eski Milletvekili Adil Raşit, Mısır'da darbe sonrası yaşananlar ve Mursi’nin son durumu hakkında konuştu.

Mısır'da yaşanan darbeyi değerlendiren Raşit,“Reis Muhammed Mursi ile birlikte hem Mısır halkı hem de İslam âlemi için büyük bir umut oluşmuştu. Türkiye ile bölgede sözü geçen ülke olması, Filistin davasının yanında olması haçlı ittifakını harekete geçirdi. Çünkü onlar için öncelik İsrail’in güvenliğidir.  İsrail’in güvenliği için de İhvan’a darbe yaptılar ve Mısır’ın cumhurbaşkanlığına Sisi gibi bir İsrail komiseri atadılar” dedi.
DARBE SONRASI ABD IŞİD’İ KURDU!
Ülkede darbe olduktan sonra haçlı ittifakının bölgeyi rahat bırakmadığını söyleyen Raşit, “ABD ve İsrail başta olmak üzere haçlı birliği Müslümanların başına IŞİD gibi bir belayı çıkardılar. ABD’li Başkan adayı Hillary Clinton “Zor Seçenekler” kitabında açıkça Müslümanları kendi aralarında parçalamak için ve Mursi benzeri yöneticilerin bir daha gelmemesi için IŞİD’i kurduklarını yazdı” diye konuştu.
SESSİZLİK MURSİ’Yİ İDAMA GÖTÜRÜYOR!
Yargılandığı ilk mahkemesinde 20 yıl hapis cezasına çarpıtılan eski Cumhurbaşkanı Mursi’nin son durumunu değerlendiren Raşit, “Aslında 20 yıllık hapis cezası Reis Mursi’yi idam etmeye hazırlanan Sisi yönetiminin Müslümanların nabzını yokladığı bir karardı. Müslümanlar bu karara karşı sessiz kaldılar. Bu Sisi’ye cesaret verdi ve idam için kolları sıvadılar” dedi.
HAPİSHANELER BİZİM İÇİN NİMET!
İHVAN üyelerinin hapishanelerde büyük işkenceler gördüğünü söyleyen Raşit, “İhvan üyeleri zor şartlarda ibadetlerini yapıyor ve her alandan tutuklu bulanan hocalarından derslerde alıyorlar. İhvan olarak geçmişte daha zor günler de yaşadık ancak Mısır ve İslam âlemi için çalışmaya hep devam ettik. Hapishaneler bizim için hem ceza hem yetişmek için nimettir. Küçük oğlum Yunus da bu sabah (geçtiğimiz Salı) tutuklanmış Mısır’daki binlerce oğlum gibi o da davasının bedelini ödeyecek” şeklinde konuştu.
Kaynak : Enes Babacan - Vahdet